Íme, a kormány alternatív tárgyalási javaslata

2012. október 01. 12:28

Varga Mihály hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter a gazdasági bizottság hétfői ülésén ismertette a kormány alternatív tárgyalási javaslatát. A kabinet elsősorban különböző hatékonyság-növelő lépéseket ígérne az IMF-hitelért cserébe.

2012. október 01. 12:28

A kormány a gazdaságpolitika hatékonyságának növelését javasolta az IMF-nek, illetve az EU-nak küldött alternatív tárgyalási javaslatában, és rögzített néhány pontot is, amelyben nem kíván meghátrálni – mondta Varga Mihály hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának hétfői ülésén.

A javaslatban szerepel a gazdaság fehérítése, a hatékonyabb adóbeszedés, az EU-s projektek finanszírozásának felülvizsgálata, a célzottabb szociális támogatási rendszer, a hatékonyabb áfa-szabályozás és hatékonyabb bérszabályozás a közszférában, illetve a társadalombiztosítási befizetések hatékonyságának felülvizsgálata – ismertette.

A miniszter leszögezte: a kormány rögzített néhány pontot, amelyben nem kíván hátrálni. Így nyugdíjcsökkentés, bércsökkentés, illetve, egyes célzott szociális juttatások csökkentése nem jöhet szóba – tette hozzá.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
négyzetgyök
2012. október 02. 15:09
Viktorka! Bevesszük a Rivotrilt, aztán megoldjuk ezt a csúnya ájemef ügyet.
=nessuno=
2012. október 01. 22:28
Adóztaás, elbocsátás....nem vagyok közgazdász, de tanácsadó lehetnék ennyi erővel én is. Struktúrális reform esetleg?
Trükkök Százai...
2012. október 01. 16:50
Csiribí-csiribá!
Shom_Ford_All
2012. október 01. 15:47
Lassan egy éve megy a helybenjárás IMF ügyben. A kormány időt húz, taktikázni szeretne, de sehogy nem akar sikerülni semmi. Vagyis inkább kivárnak márciusig, húzzák az időt. Szerintem viszont magukról is kiállítanak egy bizonyítványt, hogy a magyar tárgyalódelegáció (kormány) nem több egy gittegylettnél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!