Újra egyeztettek a zsidó közösségek a kormánnyal

2012. január 26. 19:51

A kormány továbbra is arra törekszik, hogy elősegítse a megegyezést a zsidó felekezetek között, annak érdekében, hogy az örökjáradékok kifizetése minél előbb, akadálymentesen megtörténjen – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

2012. január 26. 19:51

Újabb megbeszélést kezdeményezett Gál András Levente kormánybiztos a zsidó vallási közösségek képviselőivel az örökjáradék kifizetésének rendjéről folytatott csütörtöki egyeztetésen – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM). A közlemény szerint a megbeszélésen az ügyben érintett magyarországi zsidó vallási közösségek vezetői vettek részt.

Az egyeztetésen Gál András Levente hangsúlyozta, a kormány – az eddig lezajlott egyeztetésekhez hasonlóan – arra törekszik, hogy „elősegítse a megegyezést a zsidó felekezetek között, annak érdekében, hogy az örökjáradékok kifizetése minél előbb, akadálymentesen megtörténjen” – olvasható a közleményben.

A csütörtöki találkozón a felek megállapodtak a kifizetés jogcímében és jogi formájában, valamint abban, hogy január 30-án újabb egyeztetést hívnak össze, ahol a kifizetés összegszerűségének kérdéséről folytatják a megbeszélést.

A KIM korábbi közleménye szerint az egyházi örökjáradékról szóló megállapodások 1998-as megkötése óta, valamint az új egyházi törvény miatt jelentős változások történtek a hazai zsidó felekezetek szervezeti viszonyaiban.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2012. január 27. 14:28
Mi a fene volna az örökjáradék? Hogy a zsidót a járadék holta után is megilleti, s e pénzt Jahve megbízottjainak, a rabbiknak kezéhez kell kifizetni? Nem kell ahhoz Nostradamusnak lenni: örökjáradék és felzárkóztatás a magyarságnak véget fog vetni, ami azt jelenti, az örökjáradék még sem fog örökké tartani!
lavor
2012. január 27. 11:58
ÖRÖKjáradék? WTF?
citizen queen
2012. január 27. 11:43
Érdekes, hogy a katolikus egyház befolyása miatt siránkozók közül egy kib...ott nicket sem látok itt hápogni.
liberálzöld.
2012. január 27. 09:26
"A kormány továbbra is arra törekszik, hogy elősegítse a megegyezést a zsidó felekezetek között, annak érdekében, hogy az örökjáradékok kifizetése minél előbb, akadálymentesen megtörténjen " 1. Mi a f@x köze van a kormánynak ahhoz, hogy hány zsidó felekezet van? Számolják össze maguk, aztán osztozkodjanak, ahogy akarnak. Ne hogy már a kormány szarkodjon ezzel! 2. Jól értem az a gond, hogy nem tudunk zökkenőmentesen kifizetni valami örök járadékot? Bammeg! Én azt hittem, hogy járadék a károsultnak (egyénnek, embernek) jár és nem annak a szervezetnek, aki magához tartozónak tudja kimutatni a kárvallottat! Hát ez mi? Akkor ki fizet málenkij robotban, hortobágyon, stb elpusztul, megrokkant, vagy csak kárt szenvedett magyarok után a ... kinek is? Egyháznak? Államnak? Falunak, ahol élt? A horgászegyesületének? Na menjünk kérem a 3.14csába, jó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!