Az első fenyegetés

2015. szeptember 10. 07:36

Nincs is megejtőbb annál, mint ha az iszlám közösség a zsidó közösség paneljait használja arra, hogy támadja a magyar államot. Vajon miért teszik? Egy új zsidó–mozlim barátság szívrepesztő körvonalait látjuk kirajzolódni?

2015. szeptember 10. 07:36
Körmendy Zsuzsanna
Magyar Nemzet

„Meglepő, manapság ki mindenkinek jut eszébe Magyarországon Auschwitz. Csak itt, sehol máshol. A Magyar Iszlám Közösség szeptember 4-én kiadott egy közleményt, amelyet a miniszterelnöknek címeztek. A közlemény tónusa kifejezetten fenyegető. Nehezményezik, hogy Orbán Viktor azt nyilatkozta, »senki ne követelje tőlünk, hogy sok mozlimmal éljünk együtt«, de hozzátette, a körúti kebabossal senkinek semmi baja. (...)

Nincs is megejtőbb annál, mint ha az iszlám közösség a zsidó közösség paneljait használja arra, hogy támadja a magyar államot. Vajon miért teszik? Egy új zsidó–mozlim barátság szívrepesztő körvonalait látjuk kirajzolódni (már látom a gázai nagy egymásra találást, a falon palesztin és zsidó gyermekrajzok százaival, német híradósok könnyfakasztó riportjaival), vagy csak szimplán arról van szó, hogy a hazai iszlám közösség igen jól értesült arról, hogy az ostoba és pipogya Európai Unió Amerikával együtt megbélyegzési engedélyt adott ki Magyarországra?

Utoljára 1956 nyarán–őszén múlhatott ilyen gyorsan az idő. Az utolsó utáni pillanatban vagyunk, hogy megóvjuk a görög–zsidó–keresztény európai hagyományt. Akik ma csak az orrukig látnak, azoknak holnap nem lesz orruk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2015. szeptember 10. 11:29
Egyet is értek, meg nem is. Nekem például meghökkentő élmény volt valamikor egy svájci múzeumban, hogy színes ragasztós karkötőt kaptam, igazolandó, hogy fizettem belépti díjat. Megjelöltek, mint egy állatot, ezt a konzekvenciát vontam le akkor. Az majd futótűzként terjed, hogy hasonlatot gyártsanak, ki tud szívbemarkolóbb képet festeni, de ez az emberi természet sajátja. Az a szomorú benne, hogy ebben is a történések gyökeréig kellene tudni ellátni. De itt nem vallásfilozófiai gyökerekben kell a közöst keresni, az a kulturális része Európának, hanem tudomásul kell venni, hogy más ygökérrokonságok is léteznek, amik ugyanúgy helyet kérnek, mint az ideológiai. Gondolok arra a testvériségre, amire előszeretettel hivatkozik az arab, s ami Ábrahámtól ered. A Kárpát-medencében is többféle gyökér megkapaszkodott, ezen jól elvannak a tudósok és áltudósok is, a népek viszont egymás mellett élnek, keverednek szorgalmasan közben. Nem kizárólagos senki sem. A történésekhez pedig: egy kezdeti vándoroltatási stációhoz egy másik korszak vándoroltatásának hasonló stációját kellene összehasonlítani tudni. Csak ezt nem veszik figyelembe. Pedig akkor lehetett és kellett volna sok bajt megelőzni. Remélem, soha többet nem veszítik el a fejük, és a gyeplőt az illetékesek.
tango47
2015. szeptember 10. 10:55
Veszélyes ellenfél mindkettő: ha a pénz és a terror összefog.....
áfonya
2015. szeptember 10. 10:27
Fenyegetést eu felől hangoztatják ,még hozzá tegnap Juncker hangoztatta ,amelyik ország nem fogad be az euból kirugják . Terroristákak kényszerítenek ránk .
zöldalma
2015. szeptember 10. 10:01
A nemzetközi ballib média a szegény palesztin arabok szempontjait mutatja be, mindig az izraeli válaszreakcióról tudósít, az előzményekkel soha nem törődik, ahogy hazánkban is hasonló módszerrel dolgozik. Utálja mind az Orbán, mind az izraeli jobboldali kormányt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!