Márpedig a KDNP nem fantompárt!

2013. január 02. 15:28

A KDNP-nek valós szavazói voltak, képviselői pedig joggal ülhetnek az Országgyűlésben.

2013. január 02. 15:28
Szabó Dániel
Campusonline

A választások lényege az, hogy az ember kiválassza a számára leginkább elfogadható értékrenddel bíró pártot, és arra adja le voksát – nem pedig az, hogy egy másikat büntessen (sic!). Ha pedig két párt együtt indul, akkor mind a kettővel azonosulnia kell az egyszerű szavazónak, ha ez nem adott, akkor vagy keres mást, vagy nem járul urnához. Aki pedig a 2010-es választáson a Fideszre szavazott, az listán a KDNP-t is támogatta, míg egyéniben eldönthette, hogy melyik ember képviselje őt négy évig. Vagyis a KDNP-nek valós szavazói voltak, képviselői pedig joggal ülhetnek az Országgyűlésben. Nem fantompárt, mert mindenki tudta, hogy kire szavaz. 

A kérdés sokkal inkább az kellene, hogy legyen, hogy megteheti-e valaki, hogy az egyházak támogatása nélkül lépjen fel a nevükben, mert a magyarországi felekezetek erősen távol tartják magukat a politikától, így senkire sem adják áldásukat. Azonban, ahogy az egyház szó sem a vezetőit jelenti, hanem az emberek közösségét, és ahogy az egyházak hibáiról sem a vallások tehetnek, úgy arról sem tehetnek az egyházak, ha egy-egy tagjuk, aki a Tisztelt Házban ül, esetleg nem a többség véleményét képviseli. Egyszerűen ilyen, amikor egy tag az általa választott vagy elfogadott értékrendet képviseli, adott esetben éppen rosszul. A KDNP sem jelenti önmagában az egész kereszténységet, de még a kereszténydemokráciát sem, a párt egyszerűen csak képviseli a választóit, és a tagok felelőssége, hogy ezt jól, vagy rosszul teszik, érdemesek-e arra, hogy a »Keresztény« szót használják a saját elnevezésükben. 

Itt nem pusztán arról van szó, hogy néhány tucat ember az Országház falain belül szidja a melegeket vagy lobbizik az abortusz ellen (ahogyan azt a legtöbben gondolják), mert ugyanezek a képviselők szavaznak adóemelésről, drogtörvényekről, kölcsönökről vagy oktatási törvényről, épp úgy, mint más pártok tagjai, akik szintén azt teszik, amiben hisznek.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2013. január 02. 23:44
Kettős tagságot be kellene tiltani, önállóan indulni, szószékekről nem kampányolni. Utána visszatérhetünk a kérdésre.
Akitlosz
2013. január 02. 17:25
Márpedig de az! Amúgy nyugodtan lehet bizonyítani, és elindulni a 2014-es váalsztásokon. Önállóan. Addig marad a hiszi a piszi.
JaJoK
2013. január 02. 17:01
Azért a "politikamentes" keresztény templomok szószékeiről a szoclib. kormányok ellen agitáltak, csak úgy politikamentesen. Érdekes módon a Fidesz szegényeket hátrányosan érintő intézkedsei ellen egy szavuk sincs az egyházi vezetőknek. Ellenben saját csökkenő bevételeik miatt mindjárt kitör a "palotaforradalom". Az nem érdekli az egyházi vezetőket hogy miért nem tudják az önkormányzatok fenntartani iskoláikat. Ők miért kapnak nagyobb támogatást az államtól?
csárly
2013. január 02. 16:45
muhahaha :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!