Kiderült, miért térnek haza tömegével a háború kitörésekor otthonukat elhagyó oroszok

2024. május 02. 18:41

Féltek a sorozástól, ezért majd' egymillióan menekültek külföldre.

2024. május 02. 18:41

Fotó: Mikhail Metzel/SPUTNIK/AFP

Az orosz-ukrán háború kitörésekor közel egymillió orosz menekült külföldre, tartva attól, hogy a hadköteles férfiakat besorozzák. Ennek veszélye még most sem múlt el, de a külföldön tapasztalható adminisztrációs és tartózkodási nehézségek miatt mégis rengetegen döntöttek úgy, hogy hazatérnek – írja a Bloomberg.

A 2022. februári invázió a Szovjetunió összeomlása óta nem látott mértékű tömeges kivándorlást váltott ki Oroszországban,

majd amikor Vlagyimir Putyin még azon ősz során elrendelte 300 ezer tartalékos behívását, az orosz elnök újabb, hasonló léptékű távozási hullámot generált. Azóta nagyot fordult a világ: az egyik orosz költöztető cég, a moszkvai Finion ügyféladatok alapján kijelentette, a becslések szerint a 2022-ben távozók 40-45 százaléka már visszatért Oroszországba. Az orosz elnök „jó tendenciaként” méltatta az üzletemberek, vállalkozók és magasan képzett szakemberek visszatérését, amelyet a politikája támogatásának jeleként ítélt meg.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2024. május 02. 22:03 Szerkesztve
Tommaso 2024. május 02. 20:37 ..."A ruszkik mégiscsak hülyébbek, stb.."... Ja, ja: azok a balfaszok ítélnek ilyen sommásan népekről, akik vágyálma egy nép lecserélése, az ízlésük szerint. De ez nem így működik. A ruszkik visszatérése, ilyen arányban azt igazolja, hogy ott NINCS DIKTATÚRA, még ha a háborúban Putyin is a főparancsnok. Nálunk meg egyfajta vetésforgó alakult ki: 2011 után kurva sokan elmentek, majd ez a szám folyamatosan csökkenő, mert jönnek ám visszafelé is, EGYRE TÖBBEN és hazugság, hogy csak családi okokból. Helyette, mert csak időlegesen voltak külföldön, hogy anyagiakat halmozzanak fel; mert a kezdeti migrációs döntésük hibás volt, elképzelésük sikertelennek bizonyult. Az elvándorlás és a visszatérés sokaknál az otthoni társadalmi és piaci hiányosságokra adott válasz volt. Az új EU országokban a munkaerő szabad áramlásának feltételei mellett a mozgásnak nincsen korlátja, így az ismétlődő és viszonylag rövid migrációs időszakoknak is nagy a jelentősége.
Csigorin
2024. május 02. 21:37
befostak paran nyilvan, aztan rajottek hogy nem eszik olyan forron a kasat, nincs szukseg a panikolokra. mondjuk ukrajnabol joval tobben leptek le pedig ott zarva a hatar, ha onnan is szabad lenne a kiutazas ahogy Oroszorszagbol, mar nem maradt volna ott senki. mindenesetre nem az oroszok tiltjak a kiutazast, nem ok szekirozzak a kulfoldon levo allampolgaraikat konzuli szolgaltatasok megtagadasaval stb.
Dorset Naga
2024. május 02. 21:10
Oroszország jó hely. Lassan az utolsó keresztény értékeket ápoló ország. Hazamennek a cárhoz.
P_F_Juli
2024. május 02. 20:46
A nyugat tett róla, hogy az oroszok ne érezzék jól magukat közöttük. Meglesz ennek a böjtje, ha véglegesen nem pusztítják el a világot. Az oroszok tény, hogy nem egy nyugati embertípus. De miért is kellene egyformáknak lennünk. Ők más világban éltek a SZU előtt is, alatta pedig összehasonlíthatatlan az életformájuk a nyugati élettel. De most megtapasztalják, ha mégannyira is másként éltek, ők az életigenlés példaképei lehetnek. Szeretnek vodkázni, amivel együtt jár egy hangosabb stílus. Viszont a Woke és a gender sokkal kevésbé tudja őket megfertőzni, ők még tudják, hogy milyen párkapcsolat kell ahhoz, hogy saját gyermekük szülessen. Érdekes módon, náluk a férfiak sokkal kevésbé szeretnének menstruálni, és még kevésbé gyereket szülni. És ez óriási különbség az orosz és az elkorcsosult nyugati nihilista közeg között. Elmenekültek, mert még ők sem akartak lövészárokba menni, de azt is látták, hogy helyette nyugaton milyenné válhatnak - döntöttek, inkább kockáztatnak, de oroszok maradnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!