A liberális holland politikusnak Görögországról is Orbán Viktor jutott eszébe

2024. február 09. 09:31

Sophie In't Velt Magyarországra utalva azt mondta, ismerik az első jeleket, amikor a jogállamiság hanyatlásnak indul, és most ezt látják a görögök esetében is.

2024. február 09. 09:31
Sophie In't Velt

Orbán Viktorral ellentétben a görög kormány barátságos arcot ölt az Európai Unióval szemben, de ez nem ok arra, hogy kimaradjon az uniós vizsgálatból – jelentette ki Sophie In't Velt holland liberális EP-képviselő a Le Monde tudósítása alapján.

Az Európai Parlament Magyarország és Lengyelország után Görögországgal szemben is elfogadott egy határozatot, amelyben rögzíti, hogy az uniós intézmény súlyos aggodalommal tekint a görög jogállamiság és demokrácia helyzetére.

A dokumentumot 330 képviselő támogatta, szinte mindegyikük a baloldalról, míg 254 ellenezte, többségében a jobboldalról.

Sophie In't Velt felszólalásában Magyarországra utalva azt mondta, a jogállamiság több EU-s tagállamban hanyatlik, és „ismerik az első jeleket”. A liberális politikus már hónapok óta bírálja Görögországot, legutóbb a migránsok kitoloncolása miatt.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Európai Parlament

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. február 11. 23:04
A magyar pártállam nem EU-konform. Semmi újdonság. 🤷‍♂️
jan36
2024. február 09. 15:33
Ő már csak tudja!
recipkoki
2024. február 09. 14:25
Akkor világos, hogy miért ment a pedópaphoz peti. A "know how"-ért. "Ezután jelentek meg az első beszámolók arról, hogy Dolan megpróbálta biztos helyre menteni az egyház vagyonának egy részét, hogy azt semmiképpen se kelljen az áldozatok családjainak kifizetni. A pap nevetségesnek nevezte ezeket a vádakat. Aztán idén nyáron a New York Times megszerzett egy csomó egyházi dokumentumot, amiből feketén-fehéren kiderült: Dolan engedélyt kért és kapott a Vatikántól, hogy 57 millió dollárt (12 milliárd forintot) olyan pénzalapokba csatornázzon, ahonnan a molesztált gyerekek családjai akkor sem szerezhetik meg, ha egy kártérítési perben egyébként nekik ítélnek a bíróságon." Na végre valahol maradéktalanul jól érezhette magát külügyéreink dísze-virága. Neki is jár egy kis kikapcsolódás az örökös hiszti közepette. Azok a papok akiket meghagyott tisztségükben biztos nem kisfiúkat molesztáltak hanem kislányokat és az Szíjjártó Dzsudzsák babája és ,a FideSS szerint teljesen rendben van.
recipkoki
2024. február 09. 14:21
Nekem meg Dzsudzsák Szíjjártó pedó-pornó Szijjártó Péter egy pedofilbotrányba keveredett bíborossal nevetgélt, miközben itthon Novák Katalin ügyétől hangos minden Timothy Michael Dolan római katolikus pap, a New York-i főegyházmegye érseke, bíboros. Mivan Petya nálunk is van elég pedó pap az Orbán által közpénzen kitartott egyházakban nem elég ? Timothy Dolan, az „amerikai pápa” Jahogy azokat már ismered höhöö És akkor a legbefolyásosabb amerikai katolikus főpap hazudott egy kiadósat.. "Jobb volt a marketingjük, mint nekünk. Ügyesen karikíroztak bennünket úgy, mintha melegellenesek lennénk." Aki megvédte az egyházat a molesztált gyermekekkel szemben Milyen megbeszélni valójuk lehet nekik kettőjüknek? Tanácsot kér péterke? nincs ebben semmi csodálkozni való, a világ összes gazemberével összeállnak, hogy igazolják a ner szemétségeit, és a maguk maffia tempóját... egy pedóbanda vagytok a hazug Orbán -Novák-Varga Jucifiú az egész pedóFideSs
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!