Eltávolítja a Harry Potter könyvekről JK Rowling nevét egy művész, hogy így tiltakozzon „transzfóbiája” ellen

2023. január 13. 17:55

A „Flom” névre hallgató kanadai transzművész ma már elég szépen meg is él legújabb hobbijából.

2023. január 13. 17:55
null

Eltávolítja az írónő nevét a Harry Potter-könyvekről egy kanadai művész, így tiltakozva a szerző „transzellenes megnyilvánulásai ellen” – számolt be a hírről az Insider.  A portál szerint az így átalakított könyveket később tovább értékesíti, és

ma már elég szépen meg is él belőle.

A cikkben kiemelik: JK Rowling már régóta a támadások kereszttüzében áll „transzellenes, transzfób megnyilvánulásai miatt”.

A „Flom” névre hallgató kanadai transzművész, eltávolít minden olyan lapot a Harry Potter könyvekből, amelyeken Rowling neve szerepel, és lecseréli a borítójukat is. A művész ezután a szerző neve nélküli példányokat olyan rajongóknak adja, akik hozzá hasonlóan elítélik Rowling megnyilvánulásait. Flom a TikTokon meg is mutatta, hogy alakítja át a könyveket:

@sensitivequeer Rebinding the entire Harry Potter series #fyp #trans #bookbinding #booktok #harrypotter #jkrowling #jkr #nonbinary #hp #hptiktok #books #ftm ♬ Young - Frankie Cosmos

Nyitóképen: JK Rowling / Tolga Akmen / AFP

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
evpus
2023. január 17. 06:12
Itt már mindenki hülye. Egy negatív világban élünk úgy érzem és ezen belül az országunk még egy normális sziget. Minden átfordul és a józan ésszel ellentétes.
Gáspár
2023. január 15. 03:22
A transzművész "hölgy" eltávolította a bögyörőjét?
Akitlosz
2023. január 14. 19:38
Ha kifizette a könyv árát, akkor azt csinál vele, amit akar. Ez a kutyát sem érdekeli, csupán a Mandiner főszerkesztőjét.
njohn
2023. január 14. 19:31
NINCS semmiféle TRANSZFÓBIA, csak a JÓZAN ÉSZ van, ami elutasítja a BAROMSÁGOKAT, meg az IDEOLÓGIA ALAPÚ agyatlanságot , amihez MINDEN JÓZAN gondolkodású embernek JOGA VAN ! Mert a NORMALITÁSNAK JOGA van ahhoz, hogy MEGKÜLÖNBÖZTESSE magát az ABNORMÁLISTÓL !!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!