Megmenekültek a koboldok, mégsem antiszemita Harry Potter

2022. január 07. 11:29

Ron Stewart humorista, író szerint kiforgatták a szavait.

2022. január 07. 11:29
null

Mi is beszámoltunk róla, hogy a Harry Potter-sorozat szerzőjét, J. K. Rowlingot antiszemitizmussal vádolta meg Jon Stewart amerikai médiaszemélyiség, mert szerinte a történet egyik helyszínén, a Gringotts Bankban dolgozó koboldokról a zsidókat kifigurázó antiszemita ábrázolásokra lehet asszociálni. 

A hír gyorsan végigsöpört az egész világon, úgyhogy Jon Stewart később a Twitterre posztolt videót, amelyet a Mazsihisz szemlézett. Eszerint teljesen mást gondol az írónőről és a sorozatról, mint amit neki tulajdonítottak. Twitter-üzenetében Jon Stewart azt mondta, hogy a YouTube-on megjelent videó egy humoros beszélgetés volt, amelyben azt akarta különböző példákkal érzékeltetni, hogy egyes sztereotípiák és képi metaforák milyen mélyen beágyazódtak a közgondolkodásba. 

Stewart leszögezte: nem tartja antiszemitának  J. K. Rowlingot, nem is vádolta meg őt ezzel, s szerinte a Harry Potter-filmek – amelyeket kora ellenére ő maga nagyon szeret – sem antiszemiták. 

Nyitókép: YouTube

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2022. január 08. 08:46
késő, lerántotta a szememről a leplet a koboldok genetikáját illetően
Nemaztmondták Feri!
2022. január 07. 21:24
"Hogy ki a kobold, azt én mondom meg!"
BobbyBacsi
2022. január 07. 15:16
E.T-t is üldözték az idegen gyűlölők...hogy ez még senkinek nem jutott eszébe?! Agyament barmok!Lehet ezt meg tetézni?
Wezuv
2022. január 07. 14:26
Jól kidumálta magát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!