Az olaszok nem akarnak többé hűséget fogadni

2016. december 21. 00:03

Az élettársi szerződések után az olaszok a házassági szerződésekből is törölnék az általuk elavultnak tartott, hűségre vonatkozó záradékot, így nem lenne kötelező hűséget fogadni az esküvőkön sem. Egy tavalyi közvélemény-kutatás szerint az olaszok 45 százaléka csalta már meg párját.

2016. december 21. 00:03

Egy új törvényjavaslat szerint az olasz politikusok eltávolíthatják a hűségre vonatkozó záradékot a házassági szerződésekből, így az olaszoknak nem lesz kötelező hűséget fogadniuk az esküvőjükön.

Több politikus azt mondja, azért van szükség a módosításra, mert a régi már nem jelképezi a modern kori házasságot. A mostani egy elavult és idejét múlt elképzelés a házasságról, családról és a párok közti jogokról – mondják.

Idén már az élettársi szerződésekből is kivették a hűségi kitételt.

Egy 2015-ös közvélemény-kutatás szerint az olaszok 45 százaléka csalta már meg a partnerét. Európában ez az egyik legmagasabb százalék, bár hasonlóan áll Franciaország és Németország is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!