Lerombolt egy 1400 éves monostort az Iszlám Állam

2016. január 21. 08:37

A 6. században, 1400 éve épült az iraki Moszul melletti Szent Illés monostor, amit valószínűleg már a város 2014-es elfoglalása után lerombolt az Iszlám Állam terrorszervezete.

2016. január 21. 08:37

A rombolásra nagy felbontású műholdfelvételek alapján lettek figyelmesek. Az 1400 éves, erődszerű monostorból nem maradt más, mint szürke por, nincs mit újjáépíteni - írja az Euronews

A dzsihadisták iraki és szíriai térhódításuk kezdete óta több mint száz vallási, történelmi és kulturális jelentőségű helyet pusztítottak el. 

A terrorszervezet már mindkét országban hátrál. A koalíció központjaik elfoglalását tervezi. Január 11. óta a koalíciós gépek és az orosz bombázók is fokozták a légicsapásokat a dzsihadisták olajinfrastruktúrája ellen. A terrorszervezet pénze fogytán. Már zsoldosseregében szolgáló katonáinak havi bérét is kénytelen volt felezni a minap.

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gwrf
2016. április 18. 20:06
"Amióta kereszténység van azóta nem férnek meg a vallások egymással." Többek közt ez lesz az eredménye, ha hadjáratot folytatunk a bölcsészettudományok ellen - a hozzád hasonló tudatlan balfékek száma exponenciálisan fog növekedni
Sulammit
2016. április 02. 18:59
Milyen vallása? Körültáncoltak egy öntött borjút. Kinevezték istenüknek, áldozatoz mutattak be neki. Azt mondták, hogy: "Izrael ez az te Istened, aki kihozott Egyiptomból." Előtte még a nyakukban, fülükben, csuklójukon volt, aranyékszerként. Vagyis őket szolgálta. Párnap múlva, pedig ezt az öntvényt, ami borjúféle alakra olvadt imádták.
Sulammit
2016. április 02. 18:58
Csakhogy az "arany csecsebecse" nem lényegült át.
Sulammit
2016. április 02. 18:58
Jó, szeretek nyomozni. Csakhogy ez nem egy oknyomozó riport. Hanem Izrael üdvösségtörténete. Akik elpártoltak Jahvétól, azoknak halál a "jutalmuk", vagyis nem mehetnek tovább, nem léphetnek a megígért Kánaán földjére. Ez itt a lényeg. Még jól is jártak, mert Jáhve mindenkit el akart pusztítani. Nem az a lényeg, hogy mennyi fegyver volt darabra, hanem az, hogy meg kellett ölniük a hitehagyottakat. Isten nem tűrte a bálványimádást. Szövetséget kötött népével és azt megszegték. Akik megszegték, azok az életükkel fizettek. Nem, nem teszi meg, mert tudja, hogy vétkezett Isten és Mózes ellen. A leírás nem beszél ellenállásról. Azt beleképzelheted, de csak ennyit ír. Tudod a tények makacs dolgok. Egyszerűen megadták magukat. Nem tudom elképzelni, hogy védekeztek volna. A bűnösségük okán nem. Isten kivezette népét Egyiptomból a szabadító Isten és akkor a bűnös nép elpártol tőle. Azért súlyos bűn amit elkövettek, mert ha Izrael nem teljesíti az ingyenes választottsággal járó, parancsokat, akkor Isten büntetésével kell számolniuk. Az exodus tele van törvényekkel, és örömhírrel. Ingyenes kegyelemhez, választottsághoz hozzá tartozik Isten iránti engedelmesség is. Tehát elvileg van, gyakorlatilag semmi esélyük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!