Navracsics Tibor: Novák Katalin azért mondott le, mert nem tudta elmondani, mennyire bánja, hogy kegyelmet adott

2024. február 16. 11:16

„Nem technikai értelemben nem tudta elmondani, hanem lelkileg nem tudta rávenni magát” – jelentette ki a podcast beszélgetésben a tárcavezető.

2024. február 16. 11:16

Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter volt pénteken Fiala János vendége a KeljFelJancsi podcastban. 

A tárcavezető a beszélgetés során Novák Katalin köztársasági elnök lemondása kapcsán kijelentette: „úgy gondolom, hogy ő végül azért mondott le vagy azért került olyan helyzetbe, amikor az egyetlen kivezető utat a lemondásban látta, mert 

hozott egy olyan döntést, amely tévedés.

 Tehát amikor a döntést hozta, rosszul ítélte meg a helyzetet, és ezt, hogy bánja, hogy tévedett, ezt nem tudta elmondani a nyilvánosságnak” 

 

Ezt is ajánljuk a témában

Navracsics Tibor úgy véli, Novák Katalin 

nem technikai értelemben nem tudta elmondani, hanem lelkileg nem tudta rávenni magát.”

Megjegyezte azt is, hogy a múlt hét szombaton lemondott államfő, mikor a kegyelmi döntést meghozta, „rosszul ítélte meg az ügy társadalmi hatását. (...) Valójában nem egy pedofíl elkövetőt részesített kegyelemben, hanem egy olyan embert, akit az alapján ítéltek el, hogy bűnsegéd volt”.

„Magyarországon dolgozik a demokrácia”

Navracsics azzal folytatta, hogy a „népnek mindenhez joga van egy demokráciában. (...) Azt látjuk, hogy Magyarországon dolgozik a demokrácia”

„Nézzük meg, hogy milyen következményekkel jár egy ilyen ügy. 

Ez a kádári szocializmusban elképzelhetetlen lett volna.”

– mondta a műsorban  a miniszter, aki szerint Balog Zoltán esete is része ennek. „Gondolom, hogy benne is megy a vívódás. Ennek a folyamatnak lesz rövidesen eredménye” – fűzte hozzá.

Navracsics Tibor arra is kitért, hogy

 „véletlennek” tartja, hogy az elnöki castingban az ő népszerűségét is elkezdték mérni 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Merkely Béla és Maróth Miklós mellett. Abban sem biztos, hogy a mérés összefüggésben van a jelöléssel – jelentette ki a politikus.

A teljes beszélgetést alább hallgathatja vissza:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Navracsics Tibor Facebook-oldala

 

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. február 19. 10:46 Szerkesztve
Azért mondott le mert reménytelen küzdelem várt volna rá, amikor a sorospropagandában azt sugalmazták, hogy nyilvánvaló szándékos pedofilmentőakciót hajtott végre..
falcatus-2
2024. február 17. 10:31
Akitlosz 2024. február 16. 20:57 Igen érdekes lehet az a "hiba" amiért ennyi ember önként? lemond,..." Pressman: "Megvannak az eszközeink és használni is fogjuk.."
lqrooferi
2024. február 17. 07:23
Novák Katalin nem monda el hogy milyen égbekiáltó igazságtalan és jogi túlkapás miatt került bőrtönbe Kónya Endre, a tisztességes tanárember pár szerencsétlen cigány ( egyik a 22 éves pedofil áldozat) plus a jogvédők miatt kapott letöltendő börtönt. 1. Nem pedofília miatt került bőrtönbe. 2 Mások emberölés esetén sem kapnak ennyit. A Fidesz óriási hibája volt hogy nem állt a köztársasági elnök döntése mögé.
Akitlosz
2024. február 16. 20:57
Igen érdekes lehet az a "hiba" amiért ennyi ember önként? lemond, de az ügy hátterét el nem mondják, azt meg nem ismerhetjük, nem tudhatjuk meg, hogy miért hibázott ennyi vezető ember ugyanabban az ügyben véletlenül ugyanúgy. Lepleznek valamit, a Fidesz minimalizálni igyekezik az ügyből eredő hatalomtechnikai károkat az igazság, a háttér eltusolásával. Egyik nagy lemondó ember sem mondja el, hogy mit miért tett, csak hibát ismer be és lemond.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!