Kocsis Máté bejelentette, elmegy-e a Partizán műsorába

2023. szeptember 27. 12:58

A Fidesz parlamenti frakcióvezetőjét a múlt héten hívta meg Gulyás Márton a Partizánba.

2023. szeptember 27. 12:58
null

Pénteken jelentette be egy YouTube-ra feltöltött videóban Gulyás Márton, hogy meghívja Kocsis Mátét a Partizánba egy vitára. A vita időpontjára szeptember 27. szerda estét jelölte ki a Partizán vezetője. Gulyás szerdán egy Facebook-posztban erősítette meg, továbbra is várja Kocsist a stúdióba. 

Kocsis Máté múlt héten a Fidesz és a KDNP kihelyezett frakcióülésén azt mondta, hogy a nagyobbik kormánypárt azért nem támogatja Svédország NATO-felvételét, mert elfogadhatatlannak tartják azt a svédeknek bemutatott oktatóvideót, melyben Gulyás Márton is megszólal. 

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerdán napközben kitett Facebook-bejegyzésében azt írta: ahogy eddig sem, ezután sem fogad el meghívást Gulyás Márton műsorába.

„Sajtótájékoztatómat követő felindultsága érthető. Nyilván nem kellemes, amikor szembesítik ritkaságszámba menő tettével, melyet a svéd közszolgálati csatorna videójában elkövetett saját hazája ellen, jól átgondolt, vegytiszta politikai megfontolásból” – kezdte bejegyzését az országgyűlési képviselő, majd úgy folytatta, a svéd oktatóvideó „kritikán aluli, durván egyoldalú és elfogult, példátlanul gonosz, mely Magyarországról olyannyira hamis képet fest – svéd fiatalkorúaknak szánva -, hogy arra nehéz udvarias kifejezéseket találni”.

„Ha egy csepp tisztesség (és bátorság) szorult volna a műsor készítőibe, akkor nem a legádázabb politikai ellenfeleinknek tekinthető brüsszeli liberális politikusokat szólaltatták volna meg, mint Guy Verhofstadt és Judith Sargentini, vagy nem a jelenlegi magyar kormányt végletesen gyűlölő amerikai dollármilliárdos, Soros György egyetemi beosztottját kérdezték volna, sőt, – tovább megyek – akkor nem önt, mint az itthon egyik legismertebb liberális propagandistát kérték volna megszólalásra” – szögezte le.

Ezt is ajánljuk a témában

Kocsis Máté kiemelte, hogy a svéd műsor szégyen, az abban foglalt hazugságok, rosszindulatú sugalmazások itthon helyükön kezelhetők, külföldön azonban sértik Magyarország érdekeit. 

Az a műsor hazánkat egy másik európai ország polgárai számára hamis színben tünteti fel, s Ön ebben örömmel vett részt, sőt, – egyfajta előremenekülésként – most is azt mondja, fenntartja az ott elmondottakat”

– jelentette ki a politikus, aki azt üzente Gulyás Mártonnak: ne csodálkozzon azon, ha mindezt még jó néhányszor felemlegetjük majd. Kocsis Máté azt írta, a neki címzett videóban Gulyás úgy fogalmazott: „Fontos lenne, hogy (Kocsis Máté) személyesen világítsa meg, kik azok az úgynevezett álcivilek, akik veszélyt jelentenek Magyarország önrendelkezésére. Nagyon fontos kérdések és akkor még a svéd NATO-csatlakozásról nem beszéltünk.” 

„Nos, ha figyelte a sajtótájékoztatómat (még az ön által tett meghívás előtt), láthatta, külön kitértem arra, hogy elsőként mindig az érintettek szokták izgatottan megkérdezni, hogy vajon kik azok az álcivilek, kikre gondol a kormány, amikor külföldről finanszírozott szervezetekről beszél” – közölte.

A svéd NATO-csatlakozás lassításáért ezúttal személyesen ön is sokat tett. Komoly diplomáciai feszültséget szít a két ország között a maguk 10 perces kis hamissága. Ezen nincs mit magyarázni, erről nincs mit beszélni”

– reagált a meghívásra Kocsis Máté, aki szerint ahogy eddig sem, ezután sem fogad el meghívást a Partizán műsorába, „ugyanis nem érezném jól magam, ha akár csak egyetlen ember is miattam nézné”. 

Ön propagandista, abból is a tehetségesebbek közül való. Jól és ügyesen csomagolja be valós politikai céljait, de sokszor mégis áttetsző ez a lepel, ezért kérem ne várja, hogy asszisztáljak mindehhez. Se most, sem a jövőben”

– zárta a fideszes politikus. 

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

 

Összesen 283 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2023. szeptember 28. 07:06
Végül is, ha a kormánypárt frakcióvezetője a valóság ismeretében nem mer kiállni egy vitára valakivel, akkor az bizony gyáva! Ugyanis a hazugságot megvédeni igen bonyolult és nagyon nagy tudást igénylő teljesítmény, a valóság viszont mindenki számára látható és érzékelhető.
Hangillat
2023. szeptember 28. 03:28
A kommunizmus hulla túlélői az ultraliberalizmus, balsevizmus. A hatalom hiányának betegsége a 2/3-ok után a pol. szado -mazo érzet: amikor nem érzi jól magát akkor érzi magát jól. A festék dobáló Wall Kid a tuber telepartizánkodásban talál megélhetést, értelmet.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. szeptember 27. 23:22
https://www.youtube.com/live/QEHOdGYeUv4 Mártikánál teli lett a bugyi, pedig itt lett volna az alkalom, hogy feltegye a kérdéseit és a vádjait Gulyás Mártonnak, ezzel is megtisztelve a szavazóit és az egész országot. De nem. Jobb a biztos fedezékből köpködni, ahol senki nem kérdez vissza vagy válaszol. Merő szánalom ez a málé! 🤡 Sebaj! Marci azért nélküle is megcsinálta az “interjút”. Aki szeretné a másik felet is meghallgatni pl. a svéd videóval kapcsolatban, az bátran nézze meg, és ne vaktában lövöldözzön! https://www.youtube.com/live/QEHOdGYeUv4
steweq
2023. szeptember 27. 22:50
Minek is menne, amikor csak egy gőzös vélemény buborék csorda nézné meg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!