Lakatos Márk: Meg kell tanítani a gyerekeknek, hogy a világ sokszínű

2023. augusztus 14. 12:28

Interjút adott a stylist, ahol többek között a magyar szabadságharchoz hasonlította a Pride-ot.

2023. augusztus 14. 12:28
FRANCE - DRAG QUEENS READ CHILDREN S STORIES IN LYON

Interjút adott Lakatos Márk az InStyle magazinnak, amelyben többek között arról beszélt: „nyitottabb szemléletet akkor lehetne elérni a társadalomban, ha a politika nem nyomná ennek az ellenkezőjét, viszont egyre inkább arra kondicionálja az embereket, hogy egymás ellen forduljanak és egymás ellen beszéljenek”.

Arra az újságírói kérdésre, hogy miként lehetne az embereket „érzékenyíteni”, először is a gyermekvédelmi törvényt kritizálta: „amiről őszintén beszélünk kellene, az a hatályos magyar törvények szerint illegális. Jelen pillanatban van egy törvény, ami arról szól, hogy 18 éves korig tilos a gyerekeknek megmutatni, hogy másként is lehet szeretni, élni, és tilos erről őket felvilágosítani, ami szerintem egy alapvető probléma, mert attól nem válik senki meleggé, és nem történik vele semmi, hogy a világot megismeri”. Majd ezután arra tért rá, hogy a gyerekeknél kellene kezdeni az LMBTQ-érzékenyítést:

A világ sokszínű, és a gyerekeknek ezt meg kell tanítani, mert annál többek lesznek, mire felnőnek. 

(...) Rég rossz, ha egy gyerek úgy szocializálódik, hogy szégyellni való, elítélendő dolog a sokszínűség” – véli a stylist.

Ezután pedig a beszélgetés során a magyar szabadságharchoz hasonlította a Pride-ot: „A szabadságharcra is megemlékezünk, ahogy az elnyomott magyar nemzet felkelt az uralkodók ellen. 

Ez egy büszkeség. A Pride napja is arról szól, hogy az LMBTQ-közösség kivívott magának bizonyos jogokat, és ez valami mellett van, nem pedig valami ellen. 

Végtére a demokrácia is erről szól, hogy az ilyen dolgokat tiszteletben kell tartani” – fogalmazott.

Nyitóképen: kislányoknak olvasóestet tartó „drag queen”. Fotó: Nicolas Liponne / Hans Lucas / AFP

 

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
F4T4L1TY
2023. november 25. 05:35
Minden ratyi egyenes jegyet vett magának a pololba.De ez nem return! Isten majd megítéli őket.
Palmimi85
2023. augusztus 16. 13:33
Ez a kivénhedt ratyi még pofázhat?! Én 18-as kariát tennék minden műsor elé, amelyikben az fütyi fürdős megjelenik!
nedudgi
2023. augusztus 16. 08:33
A világ sokszínű: Van ahol leszopják a buzikat, van ahol kivégzik. A sokszínűség nem azt jelenti, hogy mindenhol ugyanaz van.
B_kanya
2023. augusztus 15. 19:19
Az a baj, hogy pár hónapja, talán már egy éve is, márki cica azzal dicsekedett, hogy minden heterót "meg tud téríteni". Most azt mondja, egy gyerekből sem csinál nyomorult csírát, ha elbizonytalanítják abban, hogy anya nő, apa férfi. Vajon mindkétszer hazudott volna?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!