Újjáalakult a Magyar Külügyi Intézet

2023. április 13. 15:59

A szervezet új elnöke Gladden J. Pappin lesz.

2023. április 13. 15:59
null

Magyarország Kormánya a Külügyi és Külgazdasági Intézet megújításáról és megerősítéséről döntött – ezt közleményben tudatták.

A megújulás céljai közé tartozik, hogy az Intézet hatékonyabban támogathassa a Miniszterelnök külpolitikai stratégiai döntéshozatali munkáját, és megerősítse eddig is végzett tevékenységeit: az akadémiai világ és a nemzetközi agytrösztök információinak becsatornázását, illetve a magyar külpolitika alapvetéseinek szélesebb és szakmai közeggel való megismertetését, valamint a nyilvánossággal való aktív kommunikációt a nemzetközi eseményekről – fogalmaztak.

A külpolitikai szakmai műhely visszatér a 2014-es átszervezés előtt használt nevéhez, és Magyar Külügyi Intézetként folytatja munkáját. Azt is közölték, hogy

a szervezet új elnöke Gladden J. Pappin lesz,

aki a politikatudomány és a nemzetközi kapcsolatok nemzetközi szakértője.

A Magyar Külügyi Intézetben folytatja a munkát az eddigi vezetés: Schőberl Márton vezérigazgatóként, dr. Baranyi Tamás pedig az intézet szakmai tevékenységéért felelős stratégiai igazgatóként. Az Intézet kutatási igazgatójaként dr. Eszterhai Viktort köszönthetjük – írták.

Nyitókép: KTK

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takita
2023. április 13. 20:49
Van egy olyan érzésem,hogy a külpolitika és a külgazdaság előbb-utóbb kettéválik. Egyre nagyobb a teher a külgazdasági és külügy- miniszteren. A mai kritikus időkben nagyon nehéz egyszerre ezt az összevont feladatkört ellátni
209158783
2023. április 13. 17:29
Ha ezt a közleményt lefordítjuk magyarra, az derül ki, hogy Orbán elégedetlen kormánya külpolitikai tevékenységével, ami nem is csoda, tekintve a nemzetközi elszigeteltségét. Persze, ha ő maga és hű pincsije Szíjjártó folytatják az eddigi külpolitikát, lehet ide hozni akármilyen jól megfizetett, bármekkora szakértőjét a nemzetközi kapcsolatoknak, át is lehet keresztelni a műintézményt, a dolog nem fog változni, nem kap több tiszteletet a fidesz-kormány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!