Szavazásra biztat a KDNP

2014. április 02. 12:30

Lukács Tamás szerint ha valaki vallási közösséghez tartozónak érzi magát lelkiismereti kötelessége elmenni voksolni. A KDNP-s politikus bár nem nevezte nevén a pártokat, de beazonosíthatóan arról beszélt, hogy a baloldalra és a Jobbikra nem érdemes szavazni.

2014. április 02. 12:30

A vasárnapi választáson való részvételre szólított fel Lukács Tamás kereszténydemokrata politikus szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. A kormánypárti képviselő több szempontot is a polgárok figyelmébe ajánlott voksoláskor. Lukács Tamás szerint ha valaki vallási közösséghez tartozónak érzi magát lelkiismereti kötelessége elmenni voksolni.

A KDNP-s politikus úgy látta, nem érdemes olyan pártra szavazni, amelyik ateista nézeteket vall és utódpárt. Olyan pártot sem érdemes támogatni véleménye szerint amelyik kiszámíthatatlan politikát folytatna, és többek között a vatikáni szerződés felülvizsgálatát is kilátásba helyezi. Lebeszélné a választókat olyan tömörülés támogatásáról is, amely álláspontja szerint zavaros ideológiát képvisel, mindenhol a botránykeltés a célja és a keresztény eszméket őspogány eszmékkel próbálja házasítani. Szerinte nem lehet olyan pártra szavaznia egyetlen keresztény, vagy keresztyén embernek sem, amelyik burkoltan vagy nyíltan antiszemita nézeteket támogat.

Lukács Tamás kiemelte: a mostani ciklusban az európai normáknak megfelelő egyházügyi szabályozást fogadtak el, és ezzel 20 éves adósságot törlesztettek. Kitért arra, hogy a jelenlegi szabályozás előtt pontosan senki nem tudta megmondani hány egyház van Magyarországon, abban volt konszenzus, hogy mintegy 300. A jelenlegi törvény alapján 32 bevett egyház és 131 egyházi egyesület működik Magyarországon, azaz a vallási közösségek mintegy fele korábban nem végzett vallási tevékenységet. Ez már önmagában is indokolta az új szabályozást - rögzítette a kormánypárti politikus, aki idézte a Velencei Bizottság jelentését is, miszerint Magyarországon vallásszabadság van.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
L.Casei
2014. április 02. 16:11
A KDNP önállóan hány jelöltet indít?
kukagyerek
2014. április 02. 15:20
A csimbók párt fosik?
*ufó*
2014. április 02. 13:51
mint eső után a gomba, úgy bújnak elő ezek a soha nem hallott, sehol sem jegyzett pártocskák, hogy a húsosfazéknál tülekedjenek ezek is hol voltak eddig ? mit érdemes tudni eme törpe-pártról ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!