Brutális videó: így ölnek és halnak a lövészárokban

2023. június 20. 10:45

A földön fekvőkbe is jutott az ukrán golyókból – két perc, néhány leadott sorozat, tíz élet oda: így néz ki egy éles rajtaütés az ellenségen a katona szemszögéből.

2023. június 20. 10:45
null
Veczán Zoltán

Írhatnánk, hogy véres felvételek: nem azok. Annál megrázóbb, hogy az egész olyan, mint egy videojáték, ahogy az ukrán különleges erők – legalábbis a félhivatalos Telegram-csatornán közzétett, immár egymilliószor megnézett videó tanúsága szerint – behatolnak az oroszok lövészárok-rendszerébe az ellentámadás során, és kegyetlen profizmussal, egyesével leszedik őket.

A hozzátartozó felirat állítása szerint

összesen tíz orosz katonával végeztek,

akik láthatóan rémülten rohangálnak fel-alá, egyenesen bele a kanyarban az ellenséges tűzbe; ahogy találat éri őket, krumpliszsákként esnek össze – és kapnak még néhány golyót. Hogy a sebesültek leölése, amellyel mindkét felet vádolni szokták, melyik ponttól kezdve háborús bűncselekmény, általában helyzetfüggő. Hogy gyakorlatilag valaha lesz-e bármelyik hadviselő féllel szemben bármiféle vizsgálat néhány elsinkófált belső ellenőrzésen (majd nyílt színi kitüntetésen) túl, igen kétséges.

Az ukrán ellentámadás eközben folyamatos, ha a hírek szerint nem is sikerült a tényleges áttörés; a veszteségek mindenesetre tetemesek; erről korábban itt írtunk.

Nyitókép: Képernyőfotó

Elakadt vagy sem az ukrán ellentámadás?

Hónapok óta tartó előkészítés után két hete zajlik az ukránok ellentámadása az oroszok által megszállt területeken. De mi eddig a mérlege?

***

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teszt-teszt
2023. június 26. 15:08
Dátum?
Szottyoska
2023. június 23. 18:29
sziaszotk
Thanos
2023. június 21. 07:04
Hát haver, neked komoly ruszofóbiád van. És amúgy ez jó érzés, így zsigerből gyűlölni valakiket, akiket ugyan személyesen nem ismersz, de hallottad valakitől hogy utálni kell őket? Szar lehet így élni, de te ezt is biztos jobban tudod.
taminol
2023. június 20. 19:11
Ez a video nagyon durva. Ha igaz. Én kicsit furcsállom, hogy semmi vér nem látszik és akire rálőnek azonnal összeesik és nem mozog többet. Ez hogy lehet, miközben golyóálló ruházat állítólag már az oroszok felszerelésének a része?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!