A kormánykritikus sztárpap még jó cégér, de a vállaltan meleg már csak egy kihajítani való ballaszt!?

2023. július 31. 19:56

Kedves András, nagyon sajnálom, ami történt Veled! Fogadd együttérzésem!

2023. július 31. 19:56
null
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Facebook

„A kormánykritikus sztárpap még jó cégér, de a vállaltan meleg már csak egy kihajítani való ballaszt!?

Hodász Andrást elbocsátották a Szemlélek keresztény portáltól.

A Szemlélek keresztény portál saját bevallása szerint legfőbb missziójának tekinti a »társadalmi párbeszéd támogatását, illetve a kritikai szemlélet képviseletét«. Katolikus berkeken belül valóban sokkal nyitottabb szemléletet képvisel, mint a hivatalos egyházi lapok, bár megjegyzem, ők sem kértek soha interjút tőlem az egyházi szexuális visszaélésekről írott könyvem kapcsán. Csupán Hodász keményen kritikus videóját hozták le róla, de rám és a szakmai tudásomra egyáltalán nem voltak kíváncsiak a téma kapcsán azóta sem. Pedig még 2015-ben szóba álltak velem, juhú! Akkor kértek tőlem először és utoljára interjút. Állítólag már az is nagy botrányt kavart, holott 2015-ben még szinte alig látszottam és Isten a tanúm rá, hogy igazán szelíd voltam. De már ekkor sejtettem, hogy én a Szemlélek portálon fekete listára kerültem, azaz vannak emberek, akiket nem szólaltatnak meg a »párbeszéd« és a »kritikai szemlélet« jegyében. Most úgy tűnik Hodász is felkerült erre a tiltó listára. »Na ne már, hogy egy kiugrott, vállaltan meleg katolikus pap itt felületet kaphasson!« Vajon ezt gondolták magukban róla? Vagy valaki odaszólt nekik, hogy most aztán elég legyen ebből a Hodászból, ne merjék futtatni őt? Holott Hodász nélkül szerintem sehol sem lennének. Nyilvánvalóan ő volt a húzó név és az arc a szerzők között. És valószínűleg miatta kapott meghívást a Szemlélek szerkesztősége rengeteg független sajtós fórumra, interjúra (Telex, RTL, stb. stb. stb.) Bár tudom, hogy Gégény István munkássága is nagyon értékes, ezt nem szeretném kétségbe vonni. Mégis, most úgy látszik, eljött az idő, hogy levágják a fejős tehenet. Mérhetetlenül szomorú ez!

Főleg a szerkesztőség által kiadott elbocsátó szép üzenet stílusát találom rendkívül irritálónak: »váratlan, előre nem látott útkereszteződéshez érkezett a Szemlélek: az elmúlt hetek belső beszélgetései alapján felismertük, hogy közösségünk egyik alapembere, Hodász András olyan útra lépett, amelyen nem tudjuk elkísérni. Ugyanakkor közösségünk tagjai továbbra is kapcsolatban maradnak Andrással«.

Milyen útra lépett András? Mi ebben az egészben az új a számukra? András jó volt addig, ameddig ő volt a népszerű ellenzéki pap, aki rengeteg olvasót behozott. Jó volt még akkor is, miután kilépett. Sőt büszkék voltak rá, amikor nyilvánosan felvállalta azt, hogy őt is bántalmazták gyermekkorában szexuálisan. És kiderült, hogy az elkövető esetében is egy katolikus pap volt. András jó volt akkor is, amikor itt járt nemrég Ferenc pápa és tudta tolni a Szemlélek Ferenc pápa arckampányát ezerrel, úgy, hogy még a világsajtó is felfigyelt rá. De ugyanez a Hodász András már nem jó semmire, ha képes volt arra a gaztettre, hogy nyilvánosan felvállalta a melegségét!? Sőt a Szemlélek tagjai még kéretlen tanácsot is adnak neki: »Meggyőződésünk, hogy Andrásnak most a nyilvánosságtól való visszavonulásra, saját életének rendezésére van szüksége. Ebben továbbra is támogatjuk, mellette állunk, testvérként tekintünk rá. Tanácsait, ötleteit szívesen fogadjuk, hiszen tudjuk jól, milyen sok értéket hordoz, milyen fontos talentumokat kapott.« Fú, ezt a kenetteljes, őszintétlen bullshitet! Még jó, hogy ők tudják mire van szüksége Andrásnak és ezért megszabadulnak tőle. 

Tényleg nem tudom, hogy mi történt a szerkesztőségben és lehet, hogy az érzéseim alaptalan vádaskodásnak tűnnek, de most én tényleg az érzéseimről beszélek az ügy kapcsán. Mégpedig őszintén. Szerintem Andrásnak, aki élete legkeményebb coming out-ját vállalta be nemrégiben, aminek folyománya a minden eddiginél durvább, orosz típusú lejárató kampány, legfőképpen arra lenne szüksége, hogy MEGBECSÜLJÉK. Emberként és szakmailag újságíróként. S arra, hogy barátai és harcos társai kitartsanak mellette. Ehhez képest a Szemlélek keresztény portál, a krisztusi szeretet nevében most egyszerűen fogta és kihajította a ballasztot a hajóról. Ennyire felmerült a veszély, hogy elsüllyed? Hát ha valami hitelvesztést jelent a társadalom szemében, akkor ez a döntés biztosan az.

A logikát persze ismerem. A katolikus tanítás szerint lehet homoszexuális hajlamod, de azt nem élheted meg, mert akkor halálos bűnben vagy! És persze katolikus pap sem lehetsz melegként, mert arra méltatlan vagy, még akkor is, ha cölibátusban élsz. Nekem ezek után csak egyetlen kérdésem maradt, mindenki válaszolja meg magának: vajon miért nem beszélt Jézus soha, de tényleg soha, egyetlen egyszer sem a homoszexualitás bűnéről?

Kedves András, nagyon sajnálom, ami történt Veled! Fogadd együttérzésem!”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőfotó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sámson
2023. augusztus 05. 01:53
A római katolikus hívek a sunnyogó meleg papokat szeretik, akik nem coming outolják ki hogy buzik. Őróluk a naiv laikus tömeg nem hiszi el, hogy ferdék. Ha coming out-olnak a róm.kat papok, akkor őket megutálják a hívek. Pedig a coming out előtt is meleg volt Hodász Adrás "atya" is, ki tudja hány szájer józsis homokos orgián vett részt titokban? Vatikánvárosban a bíborosok 80%-a meleg egy kutatás szerint. Ők maradhatnak, csak ne okozzanak balhét, ne coming out-oljanak, diszkréten rendezzék le a bíboros urak a nemi életüket a férfi prostituáltakkal, vagy egymással, botrány nélkül. Akkor nincs baj, maradhatnak. Képmutatók. A Bibliában le van írva, hogy a korai egyházban - amikor még nem volt római és államvallás a kereszténység - a házas emberek lehettek püspökök, akiknek saját gyermekeik voltak. Buzik eleve ki voltak így zárva. A ferde hajlamú Hodász András ott nem lehetett volna semmilyen elöljáró, a Római Katolikus Egyházban viszont lehetett, lett is. Beteg ez a szervezet.
SGGYJMZ
2023. augusztus 03. 11:03
Perintfalvi szokása szerint megint eltévedt. Sok egyéb szamársága mellett csak egy: már hogyne beszélt volna Jézus a homoszexualitásról (azaz a tanítás szerint annak megéléséről): "Ne gondoljátok, hogy megszüntetni jöttem a törvényt vagy a prófétákat. Nem megszüntetni jöttem, hanem teljessé tenni. Bizony mondom nektek, míg ég és föld el nem múlik, egy i betű vagy egy vesszőcske sem vész el a törvényből, hanem minden beteljesedik. Aki tehát csak egyet is eltöröl e legkisebb parancsok közül, és úgy tanítja az embereket, azt igen kicsinek fogják hívni a mennyek országában. Aki viszont megtartja és tanítja őket, az nagy lesz a mennyek országában. Ezért mondom nektek: ha igazságotok nem múlja felül az írástudókét és a farizeusokét, nem juttok be a mennyek országába." Doktoriját az Ószövetségből (igaz, nem a törvényekből) írta, tehát nyilván ismeri a törvényt. Mégis ellene lázít a beszédeiben, írásaiban. Jaj nektek írástudók, farizeusok!
kukasmacska2
2023. augusztus 01. 22:59
Én, én, én. Könyvem, könyvem, könyvem.
Box Hill
2023. augusztus 01. 18:47
Kihajítás és megölés között azért van egy kis különbség: Moshe Maya rabbi az izraeli parlamentben leszögezte: a Halakha törvénye szerint a homoszexualitás büntetése: halál. Forrás: Ze'ev Chafets: Real Torah Judaism, The Jerusalem Report, 1996. január 25, 18.old. "A Halakha (a zsidó törvény) megszabja, hogy a leszbikust nem kell halállal büntetni, mint a férfi homoszexuálist, sőt még pappal is köthet házasságot. Viszont tettéért fegyelmi büntetés jár: megkorbácsolás." Forrás: Maurice Lamm: The Jewish Way of Love and Marriage (A szerelem és a házasság zsidó módja), Harper, 1980, 67.old.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!