Tárlatvezetés az aknamezőn

2023. június 13. 07:11

Ennek a tervnek volt szimbolikus beismerése az Északi Áramlat gázvezeték felrobbantása.

2023. június 13. 07:11
null
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
Magyar Nemzet

„Érdemes tehát újra és újra megvizsgálnunk, mi zajlik körülöttünk. A háború a legfenyegetőbb, ezért ezzel kapcsolatban kell a leghatározottabban állást foglalnunk. Fél éve még azt nevezték bolondnak, oroszpárti összeesküvés-elméletek terjesztőjének, aki a háborús uszítás hangzavarában ki merte mondani, hogy ez nem a mi háborúnk, és mindenképpen ki kell maradnunk belőle. Ma már egyre markánsabb azok véleménye szerte a világban, akik az amerikai birodalom proxyháborújának tartják az oroszok ellen mindazt, ami Ukrajnában történik.

Fontos hangsúlyozni, hogy nem az amerikai nemzetállamról van szó, hanem arról a magánpénz-birodalomról, amely befolyása alatt tartja a demokrata párti politikát, így a Biden-adminisztrációt is. Olyan pénzemberek, multinacionális cégtulajdonosok alkotják ezt a háttérhatalmat, akiknek magánvagyona nagyobb, mint egyik-másik nemzetállam teljes GDP-je.

De bármekkora vagyon is alapozza meg hatalmukat, a hidegháború után a kétpólusú világrendet olyan bonyolult szerkezetű globális működés váltotta fel, amit már nem tudnak a szokott módon uralni, ezért, ahogy Bogár László megfogalmazta, vissza kell bontani a világrendet egy olyan alacsonyabb bonyolultsági fokra, amit a háttérhatalom újra uralni tud. Vagyis a végóráit élő amerikai birodalom azért provokálta ki a háborút Ukrajnában, mert ezzel két legyet üt egy csapásra. Megvalósítja évszázados tervét, amiért két világháborút is elszenvedett már az emberiség, és valójában a hidegháború hátterében is állt, vagyis végérvényesen megakadályozza, hogy a német technológiai fejlettség összekapcsolódhasson az olcsó orosz energiával és nyersanyagbőséggel. Ezáltal az európai gazdaság elveszíti versenyképességét, nem kell tovább számolni vele a civilizációk küzdelmében, elég Kínára koncentrálni.

Ennek a tervnek volt szimbolikus beismerése az Északi Áramlat gázvezeték felrobbantása. Az oroszokat pedig szeretnék olyan mértékben meggyengíteni katonailag, gazdaságilag és hatalmi szempontból is, hogy velük se kelljen bajlódni a birodalmi osztozkodáskor. Ezért öntik számolatlanul a pénzt Ukrajnába, ezért hordják oda a rengeteg fegyvert, és szép lassan eljutnak odáig is, hogy kénytelenek lesznek katonákat küldeni, mert szerencsétlen ukránok óriási veszteségeket szenvedtek el eddig is, az áldozatok száma pedig napról napra nő. A következő NATO-csúcson elképzelhető, hogy megengedik a tagállamoknak az önálló döntést harcoló egységek Ukrajnába küldéséről. Ne legyenek illúzióink, máris vannak jelentkezők, pedig minden hozzáértő elmondta ezerszer, hogy ez a lépés a harmadik világháború kitörésével egyenlő. De sajnos az amerikaiak megmondták, hogy ők még nem akarnak tűzszünetet.”

Nyitókép: STRINGER / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VerdbenekhyKeményFarkas
2023. június 15. 12:12
Ez nem Amerika, hanem a világ háborúja a terjeszkedő putyini birodalommal szemben!
Zsaturnuzs
2023. június 13. 23:30
"végérvényesen megakadályozza, hogy a német technológiai fejlettség összekapcsolódhasson az olcsó orosz energiával és nyersanyagbőséggel" Tévedés. És ezáltal összedől az egész gondolatmenet.
szintetikus
2023. június 13. 15:10
biztos vagyok benne, hogy a gülüszemű véleménye nem elfogult, hanem tárgyilagos és rá érdemes hallgatni :DDDD
jánosbácsi
2023. június 13. 10:34
Ottó aggódik mert a gonosz USA megtámadta Oroszországot. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!