A jogállamisági ülésre nem mást hívtak, mint két baloldali „szakértőt”

2022. december 01. 15:09

Pártatlanság brüsszeli módra.

2022. december 01. 15:09
null
Hidvéghi Balázs
Hidvéghi Balázs
Facebook

„PÁRTATLANSÁG BRÜSSZELI MÓDRA!

A hírhedt LIBE Bizottság ma a jogállamiság európai helyzetéről folytat eszmecserét. Arra azonban nagyon figyeltek, nehogy olyan »szakértőt« hívjanak meg az ülésre, aki esetleg mást mondana Magyarországról, mint a baloldali mantra. Így ott lesz az a Polyák Gábor, aki a tavaszi választási kampányban a baloldal médiapolitikai kabinetjének a vezetője volt, valamint Bárd Petra, a Soros-féle CEU kutatója. Ez így nem eszmecsere, hanem csak a Brüsszelben szokásos egyoldalú gyalázkodás, amiért Magyarországnak jobboldali kormánya van. A LIBE Bizottság elnökénél levélben tiltakoztam:

Tisztelt Elnök úr!
A Parlamentközi Bizottság december 1-jei, 'A jogállamiság helyzete az EU-ban' című ülése kapcsán fordulok Önhöz.

Megdöbbenéssel vettem tudomásul, hogy a LIBE bizottság olyan meghallgatást szervez, amely egy újabb politikailag motivált kísérlet Magyarország megtámadására és lejáratására.

Felháborítónak tartom, hogy a LIBE Bizottság olyan magyar 'szakértőket' hívott meg, akiknek politikai pártatlansága erősen megkérdőjelezhető. Nem idegen tőlük a nyílt pártpolitikai nyilatkozatok megtétele, Polyák Gábor még az Egyesült Ellenzék sajtó- és médiapolitikai kabinetvezetőjeként is szolgált a 2022-es parlamenti választási kampányban.

Egy olyan heves vitában, mint a jogállamisági, elvárható, hogy valóban független, különböző nézeteket képviselő szakértőket hívjanak meg, ami lehetővé teszi a szakmai alapú párbeszédet. Ezért kérem Önt, mint a LIBE Bizottság elnökét, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a jövőben a napirendek megalkotásakor és a résztvevők meghívásakor kivétel nélkül a tisztesség és az objektivitás elvét alkalmazzák.

Tisztelettel:
Hidvéghi Balázs, a Fidesz delegációjának európai parlamenti képviselője

A Parlamentközi Bizottság december 1-jei,  című ülése kapcsán fordulok Önhöz. Megdöbbenéssel vettem tudomásul, hogy a LIBE bizottság olyan meghallgatást szervez, amely egy újabb politikailag motivált kísérlet Magyarország megtámadására és lejáratására. Felháborítónak tartom, hogy a LIBE Bizottság olyan magyar  hívott meg, akiknek politikai pártatlansága erősen megkérdőjelezhető. Nem idegen tőlük a nyílt pártpolitikai nyilatkozatok megtétele, Polyák Gábor még az Egyesült Ellenzék sajtó- és médiapolitikai kabinetvezetőjeként is szolgált a 2022-es parlamenti választási kampányban. Egy olyan heves vitában, mint a jogállamisági, elvárható, hogy valóban független, különböző nézeteket képviselő szakértőket hívjanak meg, ami lehetővé teszi a szakmai alapú párbeszédet. Ezért kérem Önt, mint a LIBE Bizottság elnökét, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a jövőben a napirendek megalkotásakor és a résztvevők meghívásakor kivétel nélkül a tisztesség és az objektivitás elvét alkalmazzák. Tisztelettel: Hidvéghi Balázs, a Fidesz delegációjának európai parlamenti képviselője

Nyitókép: Hidvéghi Balázs Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Revízió
2022. december 02. 12:31
Mert nagy marhák vagytok, hogy már nem léptetek ki, most meg siránkoztok és hagyjátok magatokat szopatni !
Tobit
2022. december 02. 10:09
Hidvéghi Balázs úrral,mindenben egyetértek. De ezeknek az üléseknek kettős céljuk van, a másik: egymás fényezése, és egymás hátsófertályának nyalása. Ja és még a Biden féle Amerika dicsőitése.
istvanpeter
2022. december 02. 09:23
De hát egyáltalán nem a jogállamiságról van itten szó, hanem a liberális diktatúra önkényéről, amely nem tűri és nem tudja elviselni a szuverén békés nemzetek valódi demokráciáját. Az említett "szakértők" pedig mind hitvány hazaárulók!
Jose
2022. december 02. 06:45
Mint az USA választásokon. Elég csak néhány billegő államban 10.000 + szavazatot "beszerezni" (mondjuk éjszaka) és máris az egész országban az nyer, akit "mi" akarunk. Ha az EU-ban is minden alkalommal csak 1% + összejön valamilyen módszerrel, akkor megvan a végén az a kis 51%. Igaz, hogy ezek a mocskok nem ügyelnek a látszatra és nem csak 1%-ot tesznek hozzá elegánsan, hanem a lehető legtöbbet. Csak mer megtehetik. Aljas népség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!