Az Apró-villa titkai – Apró Antal

2022. október 17. 09:37

A Kontra új sorozatának első részében bemutatjuk Apró Antal életútját, aki elsőként tette fel a politikai térképre a családot.

2022. október 17. 09:37
null
Both Hunor
Both Hunor
Kontra

„A Kontra új sorozatának első részében bemutatjuk Apró Antal életútját, aki elsőként tette fel a politikai térképre a családot, amelyik most újra a hatalom megszerzésére sóvárog.

Cikksorozatunkban felelevenítjük a rendszerváltozás előtti időszak egyik legnagyobb hatalommal bíró családjának történetét, akiknek sikerült átmenteniük mind a gazdasági, mind a politikai befolyásukból. Az egykor kormányzó, vezető politikai pozícióban lévő, mára pedig az ellenzéki oldalon döntő befolyással bíró Gyurcsány–Dobrev házaspár és a mögöttük lévő, a múlt rendszerből induló hátszelet jelentő Apró Antal és Apró Piroska életét és múltját nézzük végig.

Ezt azért is tartjuk fontosnak, mivel a szimbolikus jelentőséggel bíró Apró-villa eladásával a család mintha igyekezne szabadulni a kínos és sok visszásságot tartalmazó múlttól.

Apró Antal személyiségét jól jellemzi, hogy még a szintén áruló Kádár János is gyenge jelleműnek nevezte. Apró árva gyermekből tört fel a szocialista vezérkar legtetejére. Útközben persze elárulta az őt megmentő családot és a neki bizalmat adó főnökét, Nagy Imrét is.

Jellemtelensége és karrierizmusa gyümölcsöző volt, hiszen a Kádár-rendszer megkerülhetetlen figurája, a Minisztertanács helyettese, majd az Országgyűlés elnöke is lett.”

Kapcsolódó:

Zsidó családtól kobozták el, kommunista vezetőhöz került, Gyurcsányék most eladják – az Apró-villa története
A Szemlőhegy utcai épület telekhatáránál gyakran egyeztetett a szomszéddal, Kádár Jánossal Apró Antal hírhedt kommunista káder. 
Bővebben...

Nyitókép: Ripost.hu

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fed74
2022. október 18. 13:15
Szarházi Both Hunor, Hatvanpuszta titkairól mikor írsz? Faszszopó kutya vagy!
nemecsekerno_007
2022. október 17. 14:01
Bájos magyar történet a 20. századból. :))))))))))))))
Pelso j.
2022. október 17. 13:43
A forint életútja 2010-től napjainkig még érdekesebb lenne.
Armageddon
2022. október 17. 12:23
Ő a MI kutyánk felhomályosodott kölke!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!