O tempora, o mores! (2.)

2022. október 27. 17:04

Hogyan jutottunk idáig?

2022. október 27. 17:04
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„Hogyan jutottunk idáig? Mindig eljutunk idáig. Eo ipso idáig kell eljutnunk. Ugyanis: »A nehéz idők erős embereket formálnak. Az erős emberek jó időket hoznak el. A jó idők gyenge embereket formálnak. A gyenge emberek nehéz időket hoznak el.«

Ez az örök körforgás. Már csak azt kellene tudni eldönteni, mi a jobb: nehéz időben erős embernek lenni, vagy jó időkben gyenge embernek lenni? Esetleg, ha lehetséges ilyen is: nehéz időben lenni gyenge embernek, és könnyű időkben erős embernek? Majd ha eljönnek ismét a nehéz idők, eldöntjük. Hamarosan. Alig egy slamet s egy slammert kell még kivárnunk addig.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kombinátor
2022. október 28. 17:10
vártam volna egy, csak egyetlen egy, tüntető "tanár" szavait arról, hogy ez a jó stílus, kulturált, erkölcsileg rendben, szép, sőt hasznos az ügyük szempontjából ... de nem... senki nem szólalt fel sem akkor, sem azóta ... az azonnali fizetésemelést követelő "tanárok" szerint a trágár szózat rendben volt ...
Laceh
2022. október 28. 10:28
Ütösre sikeredett, Zsolt! A magunk szórakoztatására kiváló, noha amúgy is értjük. Talán a nem mind ilyenek is értik. De mit kezdjünk a többivel, Lilikkel és a hasonszőrű tanáraikkal, kik remény szerint csekély kisebbséget képeznek! Őket ki viszi át a tulsó partra!? Látlelet készítése után meggyőzni kéne. Nemes és szép szavakkal!
egripeti77
2022. október 28. 07:19
Moldvai és gyimesi csángó srácokat kell behívni, azok majd megújítják a népet. Csak teret kell nekik engedni.
nanemáne
2022. október 28. 01:24
Sajnos ez van, ilyenekkel vagyunk körülvéve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!