Gelencsér Ferenc és a robotika világa

2022. szeptember 03. 08:36

Szerinte informatikára van szükség, nem hittanra.

2022. szeptember 03. 08:36
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„Megtudtuk, hogy Gelencsér elvtárs (lásd még: államférfi) szeretett iskolába járni, ahol kötelező olvasmány volt a Harcosok klubja, bár a tanárok akkoriban sem kerestek sokat (nahát!), s hogy a robotika világában a nebulóknak nincs szükségük erkölcstanra meg hittanra, hanem informatikára meg közgazdaságtanra. Méghozzá »egészen apró kortól«. Ez feltétlenül igaz abban az esetben, amennyiben terveink között az szerepel, hogy iskoláinkból csupa Gelencsér kerüljön ki.

Viszont ha így döntenénk, máris ott találnánk magunkat a falanszterben. Na most, mivel például Gelencsér kötelező olvasmánya a Harcosok klubja volt, muszáj kitérnem arra, mi is az a falanszter. A Falanszter az a hely, ahol Michelangelo széklábat farag, és minden olyan nagyon tudományosan van kitalálva, például megtervezik, hogy ki kivel párosodhat. Ezen a ponton nyilván felmerül Gelencsér újabb igazsága, hiszen miképpen is lenne összeegyeztethető mindez azzal, miszerint »nem csak kenyérrel él az ember«. Ez utóbbit pedig a hittanórákon magyarázhatják el a nebulóknak, de napnál világosabb, hogy erre a tudásra a falanszterben semmi szükség.

És hasonlóképpen vagyunk az erkölcstannal is. Éppen a minap tüntettek Németországban a zoofilek, hogy ismerjék el (emberi?) jogukat a háziállataikkal való szexuális aktushoz. Mint egyikük ki is fejtette, sokkal könnyebb egy állattal ilyen szeretetteljes viszonyt kialakítani, mint egy emberrel. Aztán ott van az amerikai atomenergetikai tótumfaktum, nemrég nevezte ki Biden bácsi, ő például a kutyajelmezes fiúit sétáltatja pórázon aktus előtt. Napnál világosabb, hogy mindez nem egyeztethető össze holmi erkölcstannal. Vagy éppen a tízparancsolattal.”

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2022. szeptember 04. 19:07
Gelencsér elég fura alak...el tudom képzelni, hogy a Momentumban a nagyvadak mellett milyen kényelmetlenül érezheti magát akkor is, ha elnök lett..Államférfiui ambiciói úgy tűnik néha olyan megszólalásokra birják, ami előtt jobb lenne, ha huszig számolna..de ebben a hittanoktatásban szerintem igaza van. Nem való iskolába, legyen helyette vallástörténet, és ennek keretében ismertessék az összes vallást, legalábbis az öt nagy világvallást. A hittanoktatás viszont inkább az Egyházak dolga lenne..és ha az iskolákba a vallásrokról megfelelően beszélnek, kapcsolják irodalommal, művészettörténettel, történelemmel, egészen biztos, hogy sok gyereknek kedve lesz megismerkedni a hittannal.
Fed74
2022. szeptember 04. 18:27
Csicska Bayer, erkölcstanra neked kellet volna járni, meg a tolvaj bandádnak!
sheu
2022. szeptember 04. 04:34
Gyökértelen, globalista bérencek ezek.
kistroglodita
2022. szeptember 03. 23:26
A faszomba menjenek már a hülye informatikájukkal. A jövő az lesz, hogy 10 milliárd ember görnyed egy szobában a számítógépe előtt? Kösz, de nem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!