Őrült beszéd, őrült világ

2022. február 18. 17:52

Ennél őrültebb beszéd politikus száját még nem hagyta el az elmúlt évszázadban.

2022. február 18. 17:52
Bencsik András
Bencsik András
Demokrata

„A mondatot Márki-Zay Péter ajándékozta a történelemnek: »Ezt a szivárványkoalíciót úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük.« »Őrült beszéd, őrült beszéd: de van benne rendszer« – írta Shakespeare a Hamlet, dán királyfi II. felvonásában. Bár nem az iménti idézetre gondolt az avoni hattyú, akár erre is gondolhatott volna, mert ennél őrültebb beszéd politikus száját még nem hagyta el az elmúlt évszázadban.

Lépjünk óvatosan kicsit közelebb az idézethez, vigyázva persze, hogy össze ne piszkítsuk magunkat. Mindjárt az első szónál megakadunk: »szivárványkoalíció«… Nem volna helyesebb a felsoroltak láttán inkább a »moslékkoalíció« kifejezést használni? Eltekintve attól, hogy a legszebb légköri jelenséget, amely a harmónia, az összhang páratlan szépségű vizuális kifejeződése, megpróbálja kisajátítani egy a szexuális tévelygéseket reklámozó mozgalom, itt aligha található összhang avagy harmónia az össze nem illő, sőt, egymást létükben fenyegető alkotóelemek között. Mint amikor a lekváros fánkot, a mustáros virslit, a döglött egeret, egy zsák krumplit, illetve langyos tejet, sört és salétromsavat igyekszik valaki egy tartályba tölteni. Az eredmény: moslék.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sasszem
2022. február 19. 12:43
Ma odamentem az összefogás és a kormányzó pártok aláírásgyűjtő STANDJÁHOZ! Mindegyiknek megadtam a lehetőséget, hogy meggyőzzenek a voksom megszerzése céljából. A meggyőzés minősége, mindenféle szempontból (emberi, kommunikáció, kinézet stb) tükrözte a vezetőik kiállását. Kérdés: ki tudott meggyőzni?
Jasand
2022. február 19. 11:19
Bencsik András egy kibaszott nagy fazék moslék ! Undorító senkiházi .
mokány
2022. február 19. 09:29
A Tegnapi egysegg szeansz , már überelte , azt a korábbi kis szösszenetet .
Giuliano
2022. február 18. 22:27
A tálib 56-os népfölkelők ventiillátorját már megforgattad,te zseni! Ha nem látsz a szemedben gerendát--,akkor a szálkát sem érzheted a valagadban,csak csúszdázz,mint Tarzan......!!! Bele a jó,meleg seggbe--,az majd ápol,s eltakar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!