Orbán fittyet hány a bíróság döntésére!

2022. február 06. 14:44

Van még egy ország Európában – vagy a világon – ahol egy kormányrendelettel felül lehet írni egy független bírósági döntést?

2022. február 06. 14:44
null
Bánó András
Hírklikk

„Legutóbb is ez történt, amikor Orbán Viktor s.k (így szerepel aláírása a kiadott kormányrendeleteken) elhatározta: fittyet hány a Fővárosi Törvényszéknek arra a döntésére, amely szerint a Kásler Miklós vezette EMMI-nek nincs joga arra, hogy a koronavírus-járvány idején kitiltsa a sajtót a kórházakból. Nincs joga? Hát majd lesz – valahogy így hangozhatott el a kormányülésen, és máris megszületett a döntés: a veszélyhelyzetre hivatkozva, majd az operatív törzs határozza meg, ki léphet be a sajtó részéről a kórházak intenzív és nem intenzív osztályaira. Továbbra sem a kórházigazgatók fognak erről dönteni, hiába tette ezt lehetővé a Fővárosi Törvényszék ítélete.

Hát akkor majd ki dönt? Nem kell találgatni: újra csak Kásler Miklós! A bíróság ítélete szerint az EMMI fejeként nem dönthetett, az Orbán által aláírt kormányrendelet szerint viszont az operatív törzs egyik vezetőjeként már igen!

Így azután ne csodálkozzunk! A jövőben is marad a titkolódzás, a ködösítés, a bűvészkedés a fertőzöttek és a halottak számával, és a kórházi állapotok elmismásolása ugyancsak.

Van még egy ország Európában – vagy a világon – ahol egy kormányrendelettel felül lehet írni egy független bírósági döntést?”

Fotó: MTI Fotó: Kollányi Péter

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KinderMike
2022. február 07. 18:40
Köszönjük, de nem akarjuk, hogy a kórházakat lerohanják provokatív kérdéseikkel ezek a keselyűk.
PepperONee
2022. február 07. 09:14
Úristen! A kiszabadult egy újabb múmia a komcsi panoptikumból!
panka45
2022. február 07. 08:22
Bánó idióta. A bíróság azért döntött így, mert jogszabály nem tiltotta. Gondolom, senki normális ember nem gondol arra, hogy firkászhordák járvány alatt a kórházakban kurkásszanak feltételezett hibák után. A kormányrendelet ezt a jodézagot tömte be.
kitiltott
2022. február 07. 01:17
De mit akar az ellenzék a kórház bejárásokkal ? És jól vannak a betegek jogai ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!