Furkósbotként használt celebpap

2022. február 04. 18:27

Sajnos Hodász maga sem érti, mire használják fel, hiúságát legyezi a médiaérdeklődés.

2022. február 04. 18:27
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
Demokrata

„Már megint egy Hodász András-interjú, ezúttal az index.hu-n. Amennyire örömteli lehetne, hogy a balliberális sajtó ilyen érdeklődést mutat az egyház dolgai iránt, annyira lesújtó az is, hogy mindig Hodászt találják meg, akinél sokkal karizmatikusabb, okosabb, gazdagabb életúttal rendelkező, bölcsebb, a krisztusi tanítást hitelesebben képviselő papokról viszont egyáltalán nem vesznek tudomást.

Sajnos Hodász maga sem érti, mire használják fel, hiúságát legyezi a médiaérdeklődés. Bizonyára azzal magyarázza szerepléseit, hogy így tudja hatékonyan eljuttatni a keresztény üzenetet minél több emberhez, valójában furkósbotként szolgál az ateisták kezében.

Véleményét nem ártana ugyanott árnyalni és helyre tenni, ahol elhangzott, de természetesen a baloldal nem kíván vitát indítani kereszténységről, transzcendenciáról, értékekről és példákról; ők csak a megosztásra és a dezinformációra játszanak. Magunknak azonban véssünk föl néhány apróságot az atya gondolatai kapcsán:

Abban teljesen igaza van, hogy az ifjúságnak – mint minden korban – rengeteg nehézséggel, problémával kell szembenéznie; a párválasztás, az elköteleződés, a boldogság megtalálása számtalan kihívás elé állítja őket, és a többségnek valóban (egyelőre, szerencsére) nem a homoszexuálisok, a genderideológia jelenti a legfőbb gondot. De a népszavazás nem is pusztán erről szól, hanem súlyos politikai következményekről. A gyermekvédelmi törvény megvédése a szuverenitásunk (személyes, családi, nemzeti szuverenitásunk) megóvását jelenti. Azzal az erőszakos nyomulással szembeni kiállást, amely a hagyományos értékek rombolásán keresztül egész világunkat aláássa, és amelyik gyökeresen szembefordul a kereszténységgel. Ezt látjuk nyugaton, tapasztaljuk idehaza is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
690123Ug
2022. február 05. 20:11
Nagyon jó írás.Benne van ninden amiről szól ez az egész
certus
2022. február 05. 13:38
A felhasználható emberek alapvetően nem okosak. De annyira nem buták, hogy egyáltalán ne értsék, miben vesznek részt. Tudják ők azt nagyon jól.
Pelso j.
2022. február 05. 07:48
Téged mire használ a ner?
leponex
2022. február 05. 07:23
Kedves Ungváry Zsolt! Nagyrészt kedveltem írásait, de ez itt most érthetetlenül ostoba volt, primitíven demagóg. Sok komment hozzá nemkülönben. Nagyon sok kérdésben lehetne vitázni Hodász Andrással, és ha jól látom ő hajlandó is lenne rá. Miért nem a Demokrata, a MN, a MH, ... készít vele inkább egy normális, valódi interjút, miért hagyjátok, hogy a zindex éjen ezzel a lehetőséggel? Hodász nem hajlandó 'politikai szempontokat' mérlegelni, azt mondja amit a való életből vett tapasztalatai alapján leszűr, és vállalja is azokat a nyilvánosság előtt. Őszintén tisztelem Orbánt, hogy még az ilyen támogató média mellet is rommá verte - és veri remélhetőleg - a magyar 'balliberális' oldal primitív demagógiával, ellenszenves lmbé..izéval, miegymással hergelő koalícióját. Szerintem az innenső oldalon érdemes lenne az Orbán 2009-es kötcsei dolgozatát megszívlelni (amit nemrég épp egy liberális szociológus 'fedezett fel' ismét (https://24.hu/kozelet/2022/02/03/jobboldal-ner-kulturharc-kristof-luca-interju/) ..., még ha egészen más célból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!