Leleplezte Karácsony Gergelyt a tájépítész: a fejlesztési tervek nagy része látványelem

2024. május 06. 11:24

A szakember a faültetésekkel kapcsolatban elárulta, hogy „a korábbi években ennek a többszörösét ültette el az előző városvezetés, így ez a szám igencsak karcsú”.

2024. május 06. 11:24

Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

A statisztika alapján nagyon úgy tűnik, hogy a jelenlegi városvezetés a következő ciklusban sem lesz képes átütő eredményt elérni a zöldítés terén sem – írja a Metropol.

A ciklusban megvalósult projektek, mint a Pünkösdfürdő Park és a Blaha Lujza tér mind az előző városvezetés előkészített eredményei, a jelenleginek csak be kellett fejeznie”

— magyarázta a lapnak egy, a fővárosi zöldfelület-fenntartásban dolgozó tájépítész szakember, aki úgy érzi, a lendület az elmúlt 4-5 évben megtorpant.

A fejlesztési tervek nagy része szép látványelem, ám nincs mögötte semmilyen valós konkrétum.

Az elmúlt évek statisztikája azonban azt mutatja, hogy a tervezéstől a kivitelezésig hosszú évek telnek el” — mutatott rá a korábbi a fővárosi zöldinfrastruktúra-fejlesztésben évtizedek óta dolgozó szakember a következő évek zöldítési terveinek csekély realitására.

A faültetésekről

„Az elültetett »fák« nagy része, 24 ezer erdészeti csemete, amit nem lehet közterületi fának minősíteni, azoknak pedig mintegy 35-40 százaléka pedig a korábban elültetett, de a szakszerű fenntartások elmaradásai, az öntözések hiánya miatt kiszáradt fák pótlása”

— magyarázza a szakember, aki rávilágít, hogy így, ha kiszámoljuk, alig jön ki 4-5 ezer új darab sorfa, amit elültettek az elmúlt 5 évben.

A korábbi években ennek a többszörösét ültette el az előző városvezetés, így ez a szám igencsak karcsú”

— foglalta össze a véleményét a tájépítész.

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:48
🍓 ️ ­I­g­a­­z­­i n­­i­m­f­­o­­­m­á­­n­­­i­­á­k­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Tommaso
2024. május 06. 13:28
Arányaiban a legtöbb COVID-halott MAGYAR, Európa legnagyobb inflációja - MAGYAR Az EU 26 tagállamával egyedül harcoló tagállam - MAGYAR A gazdasági listákon leginkább lefelé csúszó ország - MAGYAR. Az agresszorok seggét leginkább nyaló kormány- MAGYAR A kinai komcsiknak is lefekvő kormány - MAGYAR
Tommaso
2024. május 06. 13:17
FOSIK a FIDESZ, hogy oda lehet a 6 alma. a Rogán Művel - á la Goebbels - ezért gyalázkodik, mocskolódik, és rágalmaz napi legalább 25 órában
makapaka2
2024. május 06. 13:12
Dehát ez a szánalmas alak kamuGeli, mi más várható tőle?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!