Önfeladó állam

2021. december 01. 15:12

Guy Verhofstadt örül az új német kormánynak. Ez már önmagában is elég ok az aggodalomra, pláne ha megnézzük, mivel is indokolta lelkesedését a Politicóban megjelent hétfői írásában.

2021. december 01. 15:12
null
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„Először is a belga liberális politikus szerint Németországnak végre olyan kormánya van, amely kész vezetni Európát. Itt már felvetődik bennünk a kérdés, hogy ez mitől olyan jó dolog, és miért kellene a németeknek vezetniük Európát. Persze Verhofstadt folytatja is: örvendezik, hogy végre megszűnik a »Merkel-fék«, a kancellár távozásával nem lesz, aki visszatartsa a német – és ezáltal az uniós – fellépést Orbán Viktor és Jaroslaw Kaczynski ellen. Világos beszéd.

Brüsszelben a liberálisok azért örülnek a német kormánynak, mert minden agyrém ötletüket igazolva látják a kormányprogramban. Az Európai Unióból szuperállamot akarnak csinálni, a család fogalmát pedig akár a kettőnél több felnőttből álló közösségekre is kiterjesztenék, hogy csak két dolgot emeljünk ki. Összefüggő dolgok ezek, ahogy beleillik a képbe a szélsőségesen bevándorláspárti irányvonala is a programnak. Az európai szuperállamhoz ugyanis fel kell számolni a nemzeti szuverenitást, ahhoz pedig fel kell lazítani és fel kell oldani a nemzeti közösségeket. Ezt szolgálja a család fogalmának abszurditásig való relativizálása és a tömeges bevándorlás támogatása is.

Az új német kormány programja egész Európára veszélyt jelent, hiszen újra meg akarja nyitni a kapukat – amiket, mondjuk, egyébként sem zártak be igazán, de legalább szó volt róla –, ismét felerősíti azokat a tényezőket, amelyek húzóerővel bírnak és Európába vonzzák a migránsokat. Ez teljes mértékben felelőtlen hozzáállás, és rendkívül elkeserítő, hogy hat év tapasztalataiból azt sikerült leszűrniük a balliberális pártoknak, hogy csak így tovább, sőt.”

Fotó: Guy Verhofstadt Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csjanos
2021. december 02. 11:08
.....igaz...sajnos csak egy aránylag normális szociban bízhatunk hogy visszafogja a diploma- hamisító külügyminiszter nőt....habár már ott is kétségbe vonták az alkalmasságát...pfuj...de ha belegondolok...a jelenlegi kis hülye sem sok vizet zavart...egyszer sem volt itt...szerencsére...pfuj
Vakfolt
2021. december 02. 11:04
"Ez teljes mértékben felelőtlen hozzáállás, és rendkívül elkeserítő, hogy hat év tapasztalataiból azt sikerült leszűrniük a balliberális pártoknak, hogy csak így tovább, sőt." Persze hogy azt. Ők az amcsikat lesik, hogy azok micsoda újdonságokat fejlesztenek ki, közben el vannak telve önnön nagyságukkal és jóságukkal.
johannsebastian
2021. december 01. 18:25
A Reich ébredezik! Veesenmayer közelg.
Jacques de Molay
2021. december 01. 16:56
Guy Verhofstadt mindennek örül ami Európa pusztulásához vezet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!