Afrikai bíboros buzdítja a Nyugatot a keresztény újjászületésre

2021. november 14. 08:21

A brüsszeli vezetőket egyáltalán nem aggasztja, hogy a kereszténység háttérbe szorul.

2021. november 14. 08:21
null
Bánó Attila
Bánó Attila
Magyar Nemzet

„Naponta jönnek riasztó hírek a lengyel−belarusz határon zajló eseményekről. Az illegális migránsok erőszakos betörési kísérletei már-már fegyveres konfliktussal fenyegetnek, és a nyugat-európai országokban is egyre jobban fitogtatják erejüket a bandákba verődött jövevények. Helyi illetőségű polgárokat, rendőröket támadnak meg, és sűrűn kiveszik részüket a nők elleni erőszakos bűncselekményekből. Miközben Nyugaton a beilleszkedni képtelen migránsok miatt (is) romlik a közbiztonság, Ferenc pápa ismét felemelte hangját az Európába özönlő illegális migránsok érdekében.

A szentatya nemrég azt kérte az érintett országoktól, hogy ne küldjék vissza az érkezőket, mert ezzel nagy szenvedéseknek teszik ki őket. A katolikus egyházfő a római Szent Péter téren összegyűlt hívők és zarándokok előtt szólította fel a nemzetközi közösséget, hogy ne küldjék vissza a migránsokat, és találjanak megoldást a Földközi-tengeren kialakult migrációs helyzetre. Ez az üzenet a jelenlegi brüsszeli vezetés számára nyilván szimpatikus, ugyanakkor hallani olykor meglepő véleményeket is.

Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője például támogatja, hogy az unió pénzt adjon a lengyel−belarusz határon készülő kerítéshez. Azt viszont ellenzi, hogy megtérítsék Magyarország kerítésépítési költségeinek legalább egy részét. A nekünk szánt provokatív üzenet egyértelműen jelzi, hogy Brüsszel nyíltan vállalja a velünk szemben gyakran alkalmazott kettős mércét.

Ferenc pápa beszédében az afrikai migránsokra helyezte a hangsúlyt, de szólhatott volna a Közel-Kelet és Közép-Ázsia felől özönlő menekültekről is, mivel a ránk nehezedő migrá­ciós nyomás ebből az irányból is rohamosan nő. Brüsszelben következetesen migrációról beszélnek, de egy pillanatra se feledkezzünk meg arról, hogy szinte minden esetben illegális migrációról, szervezett emberkereskedelemről van szó. Ferenc pápa üzenete a nemzetközi közösségnek szólt. A földközi-tengeri illegális migráció viszont Európa felé irányul, ezért ezzel a súlyos, évek óta tartó problémával végső soron az uniónak kell szembenéznie és megküzdenie.

Nyugat-Európa országaiban az álhumanista nézeteket hangoztató balliberális politikai vezetők saját országaik polgárait vállalhatatlan áldozatok elviselésére kényszerítik. Gondoljunk az iszlám terrorizmusra, a nők elleni tömeges, brutális erőszakra, a keresztényekkel és a zsidókkal szembeni atrocitásokra, a befogadó országok adófizetőinek növekvő gazdasági terheire. Ezeket a vezetőket egyáltalán nem aggasztja, hogy a kereszténység egyre jobban háttérbe szorul, hogy a kontinens elveszíti keresztény hagyományait és arculatát. Ideje lenne, hogy a szentatya nekik is jelezze az ebből fakadó veszélyeket.”

Borítókép: Robert Sarah (Forrás: Facebook)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. november 14. 12:36
"Sarah bíboros (...): „Ha a Nyugat nem tér meg Krisztushoz, azzal végzi, hogy elpogányosítja az egész világot. (....) a régi keresztény hagyományú országoknak szükségük van új erőforráshoz jutni, ezért rá kell lépni az új evangelizáció útjára.” A mai brüsszeli vezetést nem érdekli a keresztény újjászületés (...) Sarah bíboros (....) a Nyugat a legerkölcstelenebb módon felajánl a világ más részeinek a fenntartható fejlődés érdekében." KINEK A DOLGA AZ EVANGÉLIUM HIRDETÉSE? SARAH SZERINT A POLITIKUSOKÉ. Vagy úgy általában a "nyugaté". A FENTI SZERZŐ SZERINT A POLITIKUSÉ. SARAH BÍBOROS NEM TELJESÍTI KRISZTUS PARANCSÁT, AZ EVANGÉLIUM HIRDETÉSÉT, RÁADÁSUL SÁTÁNIAN VÁDASKODIK ÉS EZT A TERHET A POLITIKAI ELIT - vagy úgy általában "a nyugat" - DOLGÁNAK ÁLLÍTJA BE, PEDIG EZ AZ EGYHÁZ FELADATA. SARAH BÍBOROS EZZEL ÖRDÖGI MEGTÉVESZTŐ, HAMIS TÉVTANÍTÓ, PARAZITA ÉLŐSKÖDŐ JÉZUS TESTÉN. És mindenki más is az, aki a politika, az állam (vagy úgy általában a "nyugat") dolgának látja a vallást, az egyházat - mind az Orbán-kormány úgy tesz, mintha a vallás az ő dolga volna (NEM AZ), mind a magyar egyházi vezetők, akik ülnek a potrohukon, és átengedik az államnak a vallási aktivizmust. MINDEN EGYHÁZI VEZETŐ FELELŐS, AKI NEM EVANGELIZÁLJA A VILÁGOT. NEM A POGÁNYOK DOLGA MEGTÉRÍTENI A VILÁGOT KRISZTUSHOZ, HANEM AZ EGYHÁZ DOLGA, AKI MÁST HIRDET, átkozott!!! Gal 1,6-9 Csodálkozom, hogy Attól, a ki titeket Krisztus kegyelme által elhívott, ily hamar más evangyéliomra hajlotok. Holott nincs más; de némelyek zavarnak titeket, és el akarják ferdíteni a Krisztus evangyéliomát. De ha szinte mi, avagy mennyből való angyal hirdetne is néktek valamit azon kívül, a mit néktek hirdettünk, legyen átok. A mint előbb mondottuk, most is ismét mondom: Ha valaki néktek hirdet valamit azon kívül, a mit elfogadtatok, átok legyen. Nem a szellemi halottak és a vakok dolga az igehirdetés. Ha Sarah szerint az, akkor Sarah saját maga is egy szellemi hulla, és vallásilag vak vezető, aki más vakokat vezet bele a gödörbe! Lk 6,39 Példabeszédet is monda nékik: Vajjon a vak vezetheti-é a világtalant? avagy nem mindketten a verembe esnek-é?
MayorAnna
2021. november 14. 11:05
Ez a Bánó, egy másik Bánó?
nyugalom
2021. november 14. 10:15
Brüsszelben ül a legtöbb komcsi es soros-fajta! Sok penzert!
zakar zoltán béla
2021. november 14. 09:40
ROBERT SARAH, IGEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!