Augusztus 2-án Kövér László Somorjára látogatott

2021. augusztus 08. 10:14

A nemzetközi diplomáciai kereteken belül másképp kellett volna intézni Kövér látogatását.

2021. augusztus 08. 10:14
Tomos Endre
Facebook

„Augusztus 2-án Kövér László Somorjára látogatott, ahol a magyarok és németek állampolgárságuktól való megfosztását elrendelő 33. beneši dekrétum hatályba lépése után 76 évvel emlékművet állítottak a kitelepítetteknek. Kövér beszédében elmondta, hogy bocsánatkérést várunk a magyarok ellen elkövetett XX. századi bűnökért.

A szlovák külügyminiszter, Ivan Korčok felháborodását és csalódását nyilvánította ki, mivel: ,»Elutasítja, hogy állandóan üzeneteket és kioktatást kapnak a közös történelmünkkel kapcsolatban« A szlovák parlament elnöke is felháborodását fejezte ki, majd a szlovák külügyminisztérium diplomáciai jegyzéket küldött Magyarországnak.

Bennem is megütközést kelt, hogy idáig minden szlovák kormány tabusította a csehszlovákiai magyar és német lakosság ellen elkövetett bűnöket. Azzal egyetértek, hogy a nemzetközi diplomáciai kereteken belül másképp kellett volna intézni Kövér látogatását, azonban a magyarok sérelmeihez nem férhet kétség.

Úgy gondolom, természetesen nekünk, magyaroknak is vállalnunk kell az erkölcsi felelősségét azoknak a traumáknak, melyeket a szlovák nép élt át közös államiságunk során. A tabusítás helyett csakis ez lehet az alapja az évezredes közös történelemmel bíró magyar és szlovák nemzet európai jövőjének.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2021. augusztus 09. 10:53
Kövér ezek után minden gond nélkül megkoszorúzta Szent István szobrát Erdélyben, és folytatta a Somorján elkezdett gondolatmenetét, de ez a kutyát nem zavarta Romániában. Pedig nekik is feltett céljuk és szándékuk az ottani magyarság mind teljesebb mértékű asszimilálása, beolvasztása.
tevevanegypupu
2021. augusztus 08. 21:39
Kövér vagy negyven éve mozog politikusi-diplomáciai pályán. Egész nyugodtan meg lehet bízni abban, hogy tudja mit csinál és miért..Kövér László haza ment..ez a száz év nem nagyon számít a történelemben..majd visszakapjuk ami a mienk..a török is 150 év után ment el innét..szóval ki kell várni..
NTLLK
2021. augusztus 08. 20:24
Előbb tisztázzuk, maga kinek drukkol, Tomos?
sors
2021. augusztus 08. 19:13
Szlovákia egy arany, Magyarország hat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!