Mióta várok erre a mondatra egy egyházi embertől

2021. június 04. 08:38

S pont a könyvem megjelenése előtt.

2021. június 04. 08:38
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Facebook

„Ma történt valami nagyon különleges. Persze mindig is tudtam, hogy az Isten útjai nem az ember útjai. Egy nemzetközi kongresszuson vagyok éppen Grazban (meg Online), ahol ma egy csoport egyik vezetője voltam. Az egyik témánk a misztika-erotika-politika összefüggései voltak. A csoportvezető német kollegám bedobta témakánt, hogy holnap jelenik meg az egyházi szexuális bántalmazásról írott könyvem. Ekkor az egyik résztvevő, egy svájci fiatal bencés szerzetes, aki amúgy egy egyházi gimnáziumot vezet elkezdett beszélni.

És azt mondta: »Frau Perintfalvi, én pontosan tudom, hogy Ön kicsoda és tudom, hogy holnap jelenik meg ez a rendkívül fontos könyv. Azért jöttem most ebbe a csoportba, mert szerettem volna Önt személyesen is megismerni és elmondani, hogy köszönöm a munkáját, amit az egyházunk megtisztulásáért végez!«

Hát, fú, mióta várok erre a mondatra egy egyházi embertől! Másfél éve csak támadások, lejáratások jönnek és tessék, most megérkezett ez a két mondat, amire tényleg nagyon vártam. S pont a könyvem megjelenése előtt. Tényleg azt gondolom, hogy ebben a sorszerűségben több van, mint puszta véletlen.

És nekem is nagyon megterhelő volt az elmúlt másfél évben azt a sok mocskot megtapasztalnom, ami szembejött. És tényleg nagyon tudatosan kellett magam arra kényszerítenem, hogy a sok szörnyű tapasztalatból még se essek alaptalan és káros általánosításba. Hiszen az lehet az alapja egy csoportvonatkozású embergyűlöletnek. Aminek minden formája ellen mindig is küzdöttem. Csak nagyon nehéz volt úgy ezt magamra »kényszerítenem«, hogy láttam a sok gonoszságot és emellett csak támadások jöttek egyházi emberek részéről. Még sem adtam fel! Mert nem, a gyűlöletnek soha nem fogok teret engedni. És most helyreállt minden egyensúly a lelkemben. Pont ma. Köszönöm az Égieknek!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vip era
2021. június 05. 07:23
A szerénység nem erőssége Ritának. A legnagyobb baja,hogy nincs békében saját magával. Megkeseredett emberként éli életét.
Biivisz
2021. június 05. 07:06
Hát Ritácska !!! Eddigis éresztem má, maga egy micsoda naccerű ember, dehát mos látom, hogymég annális !!! Nemcsakhogy Graz (egy nyugati nagyváros), meg konferanszia, meg csoportvezető, de hogy mék könyvetis ír, meghogyaz megis jellenik. Éshogy milyen alázatoss tissztelettel beszélt önről az a papp. Ésaza szerénység, amivel mindeszt magácska megírta. Hogy érezni lehet, hogy menyire nema sajját szeméje a fontos, hanemm a nemesüggy Nemis tudok másképp beszélni önrőll, csak az elfúló örömkönnnyek hangján. Ritácska! Magácska egy valóságos ISTEN(nő?) !
noge
2021. június 05. 00:09
Nem kell sztárolni önmagát, csak egy fizetett ember volt.
Hannibal
2021. június 04. 22:33
Jaj istenem, hogy ki volt éhezve egy kis nyugati ánusznyalogatásra szegény. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!