Miért és meddig tűrjük ezt?

2021. január 12. 10:38

Ott is hagyhatnánk ezeket, megfelezve a felhasználói kört, és akkor a háttérhatalom megpróbálna másképpen viselkedni.

2021. január 12. 10:38
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Bádog

„A legvégső kérdés valóban ez marad: miért és meddig tűrjük ezt? Miért és meddig tűrjük ezeknek a létezését a jelen formájukban? Hamlet imigyen teszi fel a nagy kérdést:

»Mert ki viselné a kor gúny-csapásit,   

Zsarnok bosszúját, gőgös ember dölyfét,   

Útált szerelme kínját, pör-halasztást,   

A hivatalnak packázásait,   

S mind a rugást, mellyel méltatlanok   

Bántalmazzák a tűrő érdemet«

Ebből is látszik, nincs új a nap alatt. De a hamleti dilemma csak akörül forog, hogy megölhetjük-e magunkat, avagy van túlvilág, és akkor nincs menekvés? De vajon tényleg ennyi maradt nekünk is? Az öngyilkosság nagy dilemmája, ha el akarunk menekülni például a Zuckerberg-félék »fasiszta-kommunista új meséi« elől? Nem hiszem, hogy csak ennyi lehetőségünk maradt. Mert például ott is hagyhatnánk ezeket, mindjárt megfelezve a felhasználói kört, és akkor a háttérhatalom, pénzét féltve, megpróbálna másképpen viselkedni.

Vagy el is takaríthatnánk ezeket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
adonyi29
2021. január 13. 22:32
Zsolti, nem vagyok felhőtlenül boldog Zuckerberg túlhatalmától és kontrollálhatatlan húzásaitól sem. Monopol helyzetben van. Ezzel együtt be kell vallanom neked, azt hittem, hogy a királyi televízióról írsz. Az annyiban jobban idegesít, hogy az én pénzemből csinálnak sz.rt, és ott is zsarnoki a rendszer, hiszen nem tűr meg más véleményt. Tény, az elérése, gondolom egyenes arányban a színvonallal lényegesen korlátoltabb.
alkaloidablog
2021. január 12. 14:41
Az a helyzet, hogy amerikai fejleményeket látva, ez a játszma eldőlt! Az amitől réges rég tart a jobboldal, ami idáig csak összeesküvés-elméletnek tünhetett, túlzó aggodalomnak, disztópius rémálomnak az szupergyorsasággal valóra vált. És már késő ellene bármit is tenni. Megnyerték a meccset. Az egész világot átfogó kapcsolati hálókat nem lehet a facebook, az instagram, a twitter és a többi helyébe állítani már. Teljesen reménytelen próbálkozás. Egyrészt a helyzeti előnyük miatt megfojtanák az új jelentkezőket. De amúgy sem reális, hogy a tömegek otthagyják ezeket. Mert, ahogy más is írta: nem csak politikai tartalmakért látogatják. Van aki műszaki cikkek vadászására, vagy épp eladására használja, más albérletet keres, volt osztályközösségek, évfolyamok, iskolák, családok tartják itt a kapcsolatot, szubkultúrák, szakmai csoportok élnek ezeken a felületeken. Konkurenciát építeni, politikai alapon tehát velük szemben alig érdemes, otthagyni őket csak úgy, leiratkozni saját magunk lábonlövése, mert csak az információtól fosztjuk meg magukat. Törvényekkel szabályozni pedig azért aggályos, mert előbb-utóbb cserélődnek a törvényhozások többségei is, ráadásul globális szabályozásra volna szükség. Nem lett volna szabad idáig engedni fajulni a dolgokat, már persze ha lett volna erre lehetőség. De nemigazán volt. Új politikai stratégiára van szükség, ezzel az erővel már frontálisan szembeszállni teljesen értelmetlen. Fájdalmas kompromisszumok árán lehet csak megőrizni valamit a jobboldal célkitűzéseiből. Ez van.
kunfia
2021. január 12. 13:24
Nem is értem mi Zsóti problémája,az orbánistáknak ott a Hundub,ott kifejthetik a nézeteiket egymás között.
hegyivadász
2021. január 12. 13:23
Elolvastam Trump beszédét, hogy lássam miféle uszítást is követett el, amire hivatkozva letiltotta a Facebook, Twitter, stb. Meglepő (dehogy meglepő) módon semmilyet! Ítéljétek meg ti is magatok! "Now it is up to Congress to confront this egregious assault on our democracy. And after this, we're going to walk down and I'll be there with you. We're going to walk down-- ... And we're going to cheer on our brave senators and congressmen and women and we're probably not going to be cheering so much for some of them. Because you'll never take back our country with weakness. You have to show strength and you have to be strong. ... I know that everyone here will soon be marching over to the Capitol building to peacefully and patriotically make your voices heard." "Most a Kongresszuson múlik, hogy szembeszálljon ezzel a demokráciánkkal szembeni megdöbbentő támadással. És ezután el fogunk sétálni oda és én veletek leszek. El fogunk sétálni oda. ... És üdvözölni fogjuk a bátor szenátorainkat és kongresszusi képviselőinket, míg párat valószínűleg nem fogunk annyira melegen üdvözölni. Mert gyengeséggel soha nem fogjátok visszavenni az országotokat. Erőt kell mutatnotok és erősnek kell lennetek. ... Tudom, hogy ti itt mindannyian a Kongresszus épületéhez fogtok vonulni, hogy ott békésen és hazafiasan hallassátok a hangotokat." https://abcnews.go.com/Politics/trump-told-supporters-stormed-capitol-hill/story?id=75110558 Ez lenne az a nagy "uszítás", ami miatt a techcégek vették a bátorságot és lábbal tiporták a szólásszabadság alkotmányos alapértékét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!