Alaptörvénybe a lakhatáshoz való jogot!

2021. január 22. 15:19

A Fidesz kormányzása alatt 13 ezer családot lakoltattak ki elhelyezés nélkül.

2021. január 22. 15:19
Z. Kárpát Dániel
MTI-OS

„A Fidesz-kormányok történelmi bűneinek élbolyába kétségkívül a tömegeket sújtó lakhatási válság helyben hagyása tartozik, most pedig az európai színtéren is leszavazta azt, hogy a lakhatás, mint alapvető jog, elismerésre kerüljön.Kormányzásuk alatt 13 ezer családot lakoltattak ki elhelyezés nélkül, az albérletárak folyamatos emelkedésének átmeneti megtorpanása pedig csak a turizmus leállása, nem pedig a kabinet odafigyelése miatt következett be. Eközben megszüntették a lakáscélú előtakarékosság állami támogatását, rengeteg fiataltól elvéve a jövőépítés itthoni lehetőségét, s gyávák voltak a devizahitelezés elképesztően káros következményeinek bekövetkezésekor is: a károsultak megsegítése helyett a bankokkal kötöttek paktumot.

A hajléktalanok kérdését szintén rossz eszközökkel igyekeztek kezelni, a lakhatási szegénységgel pedig egyáltalán nem foglalkoztak.Nem vitatjuk el a CSOK és egyéb rendszerek kedvezményeit, ám ezek jellemzően a felső középosztálytól »felfelé« hasznosultak, igen szűk réteg számára nyújtva valódi segítséget.Mi, jobbikosok nem feltétlenül az új építésű lakóparki lakások megvásárlását szeretnénk kiemelten támogatni, hanem magyar néppártként a tipikus helyzetben lévő hazai munkavállalók és a családos, valamint idős emberek lakhatási gondjain szeretnénk érdemben segíteni, abból a célból, hogy a jólét mindenki számára elérhetővé váljon.

Szögezzük le: nem szeretnénk önkényes lakásfoglalók vagy a joggal visszaélők számára feltétel nélküli lakhatást biztosítani, külföldiek esetében pedig nem is tartjuk értelmezhetőnek a lakhatási kérdések felvetését, de azt elvárjuk, hogy minden jóhiszemű, a boldogulásáért tenni kívánó honfitársunk biztonságban élhessen, és az elhelyezés nélküli kilakoltatások szűnjenek meg az ő tekintetükben. Ennek érdekében addig kívánunk moratóriumot fenntartani, amíg a hitelkárosultak számára el nem készül egy új, tisztességes elszámolási törvény, a teljes lakhatási kérdéskört pedig az alaptörvényben szeretnénk »rendbe rakni«, minden magyar számára szavatolva a jólét lehetőségét, de a mindennapi létbiztonságot már most, ettől a pillanattól”.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2021. január 23. 13:55
Nyissaki a haza ajtajat, engedje be felebaratjat, jogosan foglalják el a haloszobajat, ingyen, persze! Ritka gazember! 9
rókabácsi
2021. január 23. 13:23
továbbá! hogy ferde szájuak is beszélhessenek?
olajfa1
2021. január 23. 13:14
Gyurcsány utolsó 2 évében meg SZÁZEZREKET LAKOLTATTAK KI!!!
Harangláb
2021. január 23. 12:54
ennek a rángatózó szájúnak valaki megmondhatná, hogy ezt a Szovjetunióban már megcsinálták...Ki otthon lakott, ki a Gulágon...:(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!