Fenntartásokkal szavazza meg a felhatalmazást a Mi Hazánk

2020. november 10. 15:38

A Mi Hazánk a kormánytól sokkal nagyobb gazdasági felelősségvállalást vár el.

2020. november 10. 15:38
Dúró Dóra
Facebook

„Fenntartásokkal szavazza meg a felhatalmazást a Mi Hazánk

A Mi Hazánk csupán fenntartásokkal tudja második alkalommal is megszavazni a felhatalmazási törvényt: mindezt csak a helyzet súlyossága miatt tesszük. A kormány járványkezelését kapkodónak és több elemében elhibázottnak tartjuk, az Orbán Viktor által a minap bejelentett intézkedések közül többel nem értünk egyet. Egyetlen következetes ellenzéki párt vagyunk: egy ilyen helyzetben félre kell tennünk a pártpolitikát, és a cselekvés oldalára kell állnunk. Tavasszal az ellenzékből egyedül tettük ezt.

Ugyanakkor fel kell hívni arra a figyelmet, hogy az emberek életét hosszú távon ez a brutális lezárás is tönkre fogja tenni, nemcsak maga a koronavírus. Az észszerűtlen és túlzó lezárások helyett a Mi Hazánk szerint a veszélyeztetett korosztályokat kellene óvni, a nem veszélyeztetett csoportokba tartozók számára viszont lehetővé kell tenni, hogy a megszokott életvitelüket, munkájukat minél teljesebben végezhessék. A szakemberek is egyetértenek ugyanis abban, hogy a járvány csak akkor ér véget, ha kialakul valamilyen mértékű nyájimmunitás.

Nem értünk egyet például a szeptember óta tartó határzárral sem, amely a járvány terjedését nem tudta megakadályozni, de hatalmas károkat okoz a magyar embereknek, miközben számos szomszédos ország sokkal jobban kezelte a járványhelyzetet. A boltzár is csak a zsúfoltságot fogja növelni: kevesebb idő alatt kell ugyanannyi embernek lebonyolítania a bevásárlást, és ebben az esetben a nélkülözhetetlen élelmiszerekről is szó van. 

A Mi Hazánk a kormánytól sokkal nagyobb gazdasági felelősségvállalást vár el. A lezárások egy része indokolatlan, miközben valós segítséget nem kapnak a magyar gazdasági élet veszélybe sodort szereplői. Nem a fizetések felét, hanem a 100%-át kellene az államnak átvállalnia a vendéglátósok esetében, hiszen nem a vállalkozók hibájából, hanem a kormány döntése miatt, egy világjárvány következtében kell bezárni a vendéglátóhelyeket. Ez az intézkedés így csak újabb elbocsátásokhoz vezet, és ha az embereknek kevesebb a pénze, a fogyasztás is csökken, így azt előbb-utóbb az egész magyar gazdaság meg fogja érezni. A most felvett hiteleket nem olyan célokra kellene költeni, amelyek nem fognak megtérülni, hanem az embereknek, a gazdasági szereplőknek közvetlenül kellene támogatás formájában odaadni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2020. november 11. 05:26
A Mi Hazánk jobboldali pártként, rendre a baloldali ellenzéki pártok értékrendje szerint cselekszik. Ezt nem negligálja mesekönyvek széttépése. /egyébként helyesen/ A Mi hazánkra így semmi szükség, mehetnek e lecsóba.
bagira
2020. november 11. 04:42
Mi hazánk párt a foga fehérjét kezdi villogtatni , Vona féle jobbik kezd belőlük kibújni . Tisztán látszik ballibsik felé hajlanak , Gyurcsánnyal a nagy arcot maguknak felvarratták . Elég zűrösnek érzik a helyzetet megszólaltak, hátha babér terem . Magukat építgetik a ballisik mellett a kormány ellen .
Tatulus
2020. november 10. 20:32
A "nyájimmunitás" elfuserált gondolat, már rég megbukott! A boltzárról meg annyit - látszik hogy fogalmad sincs mi volt az "átkosban"! Ez egy kis megszorítás valójában, de úgy látom a mai 20-40 éveseknek megártottak az abszurditásig elvitt emberi jogok,meg a lehetőségek, amelyek kis és időleges, de szükséges korlátozását is nehezen viselik el. A vendéglátás valóban nehéz helyzetbe került, esetleg a táppénz összegének megfelelőt talán érdemes lenne megfontolni. Ez csak a politikai jelenlét bizonyítását jelenti a Mi Hazánk részéről - valójában nem kell komolyan venni!
NTLLK
2020. november 10. 20:09
Nézze Dórika, maga nagyon kedves, de számomra világos, hogy mindig kell legyen egy erősen jobboldalinak tűnő párt, amelyik légypapírként működik az ilyen gondolatokra fogékony alanyok számára. Így könnyebb szemmel tartani őket, mint a titkosszolgálatot terhelni ezzel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!