Nem lehet a nyilasterrorral viccelődni

2020. június 17. 13:14

A budapesti Fidesz szerint jó vicc Szálasi feje helyére retusálni az enyémet.

2020. június 17. 13:14
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Nem volt kétségem soha, hogy a Fidesz politikai ellenfeleként aljas és hazug támadások sora vár rám főpolgármester-jelöltként, de főpolgármesterként végképp. Hadrendbe is állították a megmondóemberek sorát, no meg persze a lakájmédiát. Ez ilyen, ebben az országban együtt jár a közszerepléssel. Rendszerint ezek szóra sem érdemesek, Esterházy Péter örökbecsű szavai adnak iránymutatást: »bizonyos szint fölött nem süllyedünk bizonyos szint alá«.

Ma az történt, hogy nem is lakájmédia, hanem a budapesti Fidesz maga azt tartotta helyesnek, hogy Szálasi Ferenc nyilasvezér feje helyére retusálja az én arcomat, háttérben a felrobbantott Lánchíd, előtte a Duna, ami Szálasi és nyilas pribékjei miatt zsidó magyarok ezreinek lett sírhelye. Ezt nem tudom, nem is akarom a szokásos vállrándítással letudni.

A budapesti Fidesz szerint lehet a háborús pusztítással, a nyilasterrorral viccelődni. Szerintem nem lehet. A budapesti Fidesz szerint belefér, ha emberek ezreinek meggyilkolását, emberek millióinak szenvedését szimbolizáló fotót használják a politikai ellenfeleket lejáratni akaró kommunikációban. Szerintem ez megengedhetetlen. Nem magam miatt, hanem ennek az országnak, ennek a városnak a múltja, jelene és a jövője miatt is. Ez nem politika, ez nem vita, ez aljas és ostoba, az a bizonyos szottyos gyűlölet, aminek nincs helye Budapesten, nincs helye az országban, nincs helye semmiféle politikai vitában. Én így gondolom. És legyen világos: ez a tiltakozás akkor is megszületett volna, felháborodásom akkor is jogos lenne, ha bárki mást, bármely politikai, közéleti szereplőt ért volna ilyen aljas inszinuáció.

(Az egészhez képest mellékszál, de igaz: a háttérben látható, felrobbantott Lánchidat, a teljes pusztulásból két év alatt építették újjá 1947 és 49 között. A Fidesznek kilenc év sem volt elég a híd felújítására. Ezért fogjuk mi felújítani.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 389 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
leponex
2020. június 19. 00:12
https://cimlap.blog.hu/#bloghu/fedor/2020/06/17/egy_mem_viszontagsagai_a_magyar_politika_utvesztojeben
leponex
2020. június 19. 00:11
No de ki követte el valójában a szálasi-karácsony mémet? https://cimlap.blog.hu/#bloghu.. Fejtsük fel hát a zigazság szálait: "Van viszont itt egy csavar. A kép ugyanis eredetileg pont, hogy Karácsony védelmében készült. Lépjünk vissza pár napot. Vasárnap hatalmas vihar csapott le az országra, amiben az origo rögtön meg is látta a lehetőséget egy jó kis karácsonyozásra, és ellőtte a a hónap cikkcímét: Vajon megtett -e mindent Karácsony Gergely, hogy ne terítse le Budapestet a vihar? Én akkor frissiben ezt posztoltam erről: Hát mennyire alkalmatlan már Karácsony, hogy nem tudta a vihart puszta kézzel megszelídíteni, vagy legalább nem építette át a város csatornarendszerét fél év alatt? Rengeteg mém készült az origo bornírt hülyeségére reagálva arról, hogy mi mindenért felelős még Karácsony Gergely. A témát szerintem Hont András maxolta ki, de többek között az Illiberális mémek tanácsa megnevezésű zárt Facebook csoport tagjai is ezzel szórakoztak egy jó ideiig. És igen, jól sejted, itt és ezért készült a kép, ami pont a fideszesek gondolkodását figurázza ki. Mutatom." és igen, mutatja Fedor a képet. "A csoporttagok közül valaki ezt a képet juttatta el a FIDESZ-hez, akik már az eredeti poént kifordítva használták fel, mintegy visszaigazolva a paródia jogosságát. Így, új kontextusba helyezve már jogosan háborodhatott fel rajta a címzett. Bár a csavar csavarjaként simán lehet, hogy Karácsony, vagy ha nem is ő, de a csapatának tagjai közül valaki ismerte a kép eredetét, de úgy döntött, hogy ha adódik alkalom ütni az ellenfelen, akkor azt nem szabad kihagyni. De ez a gondolatmenet már csak spekuláció a részemről, de őszintén: kapott ő már annyit a FIDESZ-től, hogy természetes reakció lenne egy ilyen visszavágás. Végül is a FIDESZ-nek valóban az volt a szándéka, aminek a kiparodizálásra a kép eredetileg készült. A lényeg: nem minden az, aminek elsőre látszik, és ha látsz valamit, az lehet, hogy pont az ellenkező szándékkal készült, mint amire felhasználták." Kell még valamit mondanom, Ildikó? Tehát készült egy szálasis-karácsonyos mém, egy kép - Geri 'érdekében', kifigurázni a fideszt.. Ó be remek, mi pompás hjumor! Utánközli a fidesz. kifigurázni a Gerit. Ó borzalom, a legsötétebb időket idézi! - panaszkodik Geri az atvn. Érti ezt valaki?
yes_we_can
2020. június 18. 21:54
Ó,az a finom lelked!!!
vktzmnksr
2020. június 18. 21:21
" Nem lehet a nyilasterrorral viccelődni " :-)))))))) Te hülye vagy , Gergő . Nem a nyilasterrorral viccelődtek , hanem Veled .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!