Pell bíboros szabad

2020. április 07. 20:50

Fontos lépés ez a katolikus egyház ellen, szexuális visszaélés ürügyén indított világméretű hadjárat visszaverésében.

2020. április 07. 20:50
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Az ausztrál legfelsőbb bíróság felmentette George Pell bíborost a gyermekmolesztálási vád alól, és a korábban, sok éves pereskedés után hat évre ítélt főpap szabadon távozhatott a börtönből. 

Nem áttörés, de fontos lépés ez a katolikus egyház ellen, szexuális visszaélés ürügyén indított világméretű hadjárat visszaverésében. Hiszen ne legyenek kétségeink: a »pedofil papok« jelszóval évtizedek óta folytatott támadássorozat a katolikus egyház, mint a konzervatív világértelmezés meghatározó erősségének egésze ellen irányul. Nyilvánvalóan a papok között is vannak bűnös lelkek, ahogy a tanárok, katonák, orvosok, műbútorasztalosok vagy bármely hivatás és foglalkozás gyakorlói között. A papok bűnének fölhánytorgatása, nyilvánosság elé tárása azonban az esetek döntő többségében csak ürügy az egyházellenességhez.

Pell bíboros most visszakapta a szabadságát, de a becsületén esett mély sebet már senki nem gyógyíthatja be. Az egyház becsületén esett seb gyógyítható – nem a papok, hanem a hívek lehetnek az orvosai.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szemlelo
2020. április 08. 09:14
A német közmédia is közvetített tegnap este az esetről. A végén hozzátették, hogy mindössze csak ez az egy bíróság mentette fel a papot, az ügy folytatódhat és még kiderülhet, hogy mégis pedofil. Na ennyit a kiegyensúlyozott közmédia és az ártatlanság vélelme kapcsolatáról.
civis72
2020. április 07. 21:19
egy liberális ateista a több ezerből Cohn-Bendit élményei az elvtárs kislányokkal https://mandiner.hu/cikk/20130503_foldi_bence_cohn_bendit_elmenyei_az_elvtars_kislanyokkal
még fokozza
2020. április 07. 20:58
Van annyi pénze a katolikus egyháznak ami maga mellé állítja az igazságot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!