Kezdjünk el beszélgetni

2019. december 14. 07:58

Valójában a kulturális életben zajló erőátrendeződésről szól a dolog, de erről így nem szabad beszélni, mert ez politikailag nem korrekt.

2019. december 14. 07:58
Bencsik András
Bencsik András
Demokrata

„Elkezdődött az újabb kulturkampf, ezúttal a színházi fronton. A kiváltó ok a Katonában kirobbant zaklatási botrány volt, amelyről e sorok írójának az a véleménye, hogy ha egy férfi illetlenül közelít egy nőhöz, az csúnya dolog; ha erőszakoskodni kezd, akkor meg egyenesen bűncselekmény, ami miatt lesújt rá a törvény szigora, feltéve hogy a sértett jogi elégtételt kér magának.

De ha évek, sőt évtizedek múltán bukkan fel a bűn, akkor az emberben aggodalom támad. Mert egyre erősödik benne a meggyőződés, hogy itt valami másról van szó, hogy az utólag felhánytorgatott zaklatások valójában nem a megbántott lelke orvoslását tűzték ki célul, hanem valami egészen mást. Lehet, hogy személyesen valakit akarnak ezzel félre- és tönkretenni, de az is lehet, hogy általában véve a férfias fellépés lejáratása a cél, vagy valami más.

Ezúttal azonban az akció gellert kapott, mert míg a kormányoldali média heves hadjáratot indított a zaklatással vádolt, azt be is ismerő Gothár Péter rendező ellen, aki a liberális szellemi holdudvar ismert alakja, az ellenoldal váratlanul rátalált az Újszínház tagjára, Mihályi Győző színművészre, akit szintén zaklatással vádolnak. Ez azért volt fontos, mert felmerült, hogy a parlamenti többség olyan törvényt készül alkotni, amely alapján az erkölcsileg kifogásolható szellemi műhelyek állami támogatása korlátozható lenne. Hát ha korlátozzák a liberósokat, akkor korlátozniuk kell majd a jobbosokat is, gondolhatták azok a szorgos kezek, akik kikutatták a remek színművész, Mihályi Győző régi dolgait.

Be is indult az úthenger mindkét oldalon. Valójában a kulturális életben zajló erőátrendeződésről szól a dolog, de erről így nem szabad beszélni, mert ez politikailag nem korrekt. Úgyhogy beszéljünk inkább a nők meglapogatott popsijáról, bár tudjuk, hogy mire megy ki a harc.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2019. december 15. 20:50
a kultúrharcos műsor után egy madonna számot sikerült lenyomnia a karcnak. innen szeretnék gratulálni.
mucsay
2019. december 15. 20:45
a szikszai is a kormányon kéri számon hogy jobboldal csicskul. beszarok. nézzük már meg pl a hír tv-t. a horn félék kifizetőhelye, szakács árpádot meg ignorálták. kálmán olga férje még ott dolgozik? egyébként a békésmártont is akkor ka-ztam, mikor vmi zsidó lenyilatkozta a kommentárba a fiókokban nem voltak jobboldali remekművek című szarságot. annyit bírt válaszolni hogy judeofób vagyok. (amit büszkén viselek azóta is) nem panaszkodni kéne, hogy nincsenek renekművek, hanem dolgozni ezen, nem a haverok gyerekeit meg a libsi ikonokat futtatni.
mucsay
2019. december 15. 09:06
ja és gajdics ha már akar vmit tenni, szétnézhetne a karc zenelistáján is. mindjuk az imagine- t egy pillanatig se tűrtem volna meg, se azt aki idarakta. imagine there is no countries...religion...possessions
mucsay
2019. december 15. 08:58
a jobboldali értelmiség 9 (inkább 10 az) után rájön, hogy hiba volt a kultúrharcot ellazsálni. gajdics a karc fm-n ma ezen háborgott. szeretném megkérni az egyetlen jobboldali rádió vezetőjét, hallgasson már bele a saját kultúrműsoraiba. egyik libsi ikon a másik után. nézze me vki a ps kultúrrovatát. ugyanaz. és persze a kedvencem, a pim.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!