Foglalkozzunk egymással az egyházban!

2018. március 06. 22:06

Közösségeink akkor válhatnak igazán megtartó erővé, ha személyes kapcsolatainkban is összetartunk és segítjük egymást.

2018. március 06. 22:06
Vágvölgyi Gergely
777

„Jól működő közösségekben megannyi lehetőség erősítheti a kapcsolatunkat: különböző kiscsoportok, imamozgalmak, körök, amiknek tagjai lehetünk. Ha egy család igazán szeretné, gyermekei öt-hat szálon is kapcsolódhatnak az egyházközséghez (nem is beszélve az ezeken keresztül kialakuló baráti kapcsolatokról). Mindez azért is fontos, mert ha egy szál elszakad, a többi még mindig a közösségben tart.

Hitünket pedig közösségben tudjuk igazán megélni, a talentumainkat is közösségeink javára tudjuk leginkább kamatoztatni. Ugyanakkor van egy elengedhetetlen szempont: ismernünk kell egymást. Szentbeszéde egy pontján József atya két perc szünetet tartott és arra kérte hallgatóságát, ki-ki forduljon oda a mellette ülő emberhez, kérdezze meg a nevét, beszélgessen vele. A templom egy csapásra kedves beszélgetések hangjával telt meg.

Oda kell fordulnunk a másik emberhez, baráti kezet kell adnunk neki. Szorosabbá kell fűznünk közösségi kapcsolatainkat, aminek első lépése egymás megismerése, az, hogy szeretettel és érdeklődéssel viseltetünk egymás iránt. Közösségeink akkor válhatnak igazán megtartó erővé, ha személyes kapcsolatainkban is összetartunk és segítjük egymást. Nem tudunk segítségére lenni annak, akiről nem tudjuk, hogy szükséget szenved. Ezért az első lépés legyen a beszélgetések szeretetgesztusának lépése, a kapcsolatok felvétele, majd erősítése, elmélyítése!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2018. március 07. 08:43
Mi a fene köze van a templom kapujában történő "jópofizás" gyakorlatának a liturgiához. A kézfogással köszönés at összetartozást jelenti, hisz a gyülekezetet a hívek és a pap együtt jelenti. Kötekedünk, kötekedünk? Jobb lenne a szertartás után elrohanni, mintha ott se lettünk volna?
szerafim
2018. március 07. 07:41
"a templom kedves beszélgetések hangjával telt meg." - a belem kifordul. attól is rosszul vagyok amikor mise végén megy a jópofi a tisztelendőúrral a templom kapuban. ha érzékelhető módon a Golgotán lennénk, akkor is így viselkednénk? ha ez a szentbeszéd és a "kedves beszélgetések" Misében történt, súlyos liturgikus visszaélés! totál ellenkezik a Mise LELKÉVEL! Vágvölgyi! neked fogalmad nincs a kereszténységről!
annamanna
2018. március 07. 01:26
"aminek első lépése" "Ezért az első lépés legyen" Baromi szánalmas 2018-ban az első lépésről irkálni, nem gondolod, Vágvölgyi? Mit csináltál egészen eddig, ha még mindig csak az első lépésnél tartasz? Hogy számolsz el az életeddel, Vágvölgyi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!