Allah már itt van

2017. november 02. 15:03

Orbán Viktor azt akarja, maradjunk csak olyanok, amilyenek vagyunk. Bezárkózók, gyűlölködők.

2017. november 02. 15:03
Somfai Péter
Népszava

„Ha tetszik nekünk, ha nem, Allah már itt van Európában, de ettől nem kellene félnünk. Az iszlám békés, liberális vallás, Bosznia a jó példa arra, hogy ahol híven követik a próféta tanításait, ott béke van az emberek szívében. Bár nem is olyan régen Srebrenyicában a keresztények sok ezer muzulmán férfit gyilkoltak le, az áldozatok gyerekei, ha nem is felejtenek, megbocsátanak. A józanság parancsát követve elfogadják egymást, függetlenül attól, ki melyik istent tiszteli. A másik véglet, amit nálunk tapasztaltak a filmesek. Egyik oldalon olyasmit, mint amivel a közelmúltban Őcsényben mi magunk is szembesültünk, a tudatlanság táplálta zsigeri félelmet a járókelők szavaiban; a másik oldalon a budapesti iszlám közösség rettegését, mert az imaházukat féltik a felkorbácsolt, kiszámíthatatlan indulatoktól.

Eközben Orbán Viktor azt akarja, maradjunk csak olyanok, amilyenek vagyunk. Bezárkózók, gyűlölködők.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 170 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DavidBL
2017. november 03. 17:43
Ugy látom, a Népszava "színvonalát" a Somhaihoz hasonló buta zugfirkászok jól reprezentálják.
atila68
2017. november 03. 08:23
"iszlám békés, liberális vallás" Köszönjük Péter.
Text adósság
2017. november 03. 07:31
"Allah már itt van" Már csak az Akbar hiányzik a Népszavából?
SilentBob
2017. november 02. 23:10
Fasomfai, ezen már rég túl vagyunk. S ilyenkor vetemedik az idegenszerű sajtóhatalom a legnagyobb történelemrontó hazugságra, azt állítván, hogy ezek a konok rossz-magyarok: Koppányok. És mint ilyenek, a jövő ellenségei. Pedig a forradalom után letarolt nemzedékek magányos bölényeinek semmi közük Koppányhoz. Koppány és István egy-azon család tagjai, fejedelmi joggal, a törzs vezetőjének minden jogosultságával, mindketten szuverének és teljes pompájú magyarok. Koppány az ősi örökség letéteményese, és az új, de idegen életformától való elzárkózás híve és államférfija. Koppány nem az újtól, hanem az idegentől irtózik. István az új magyar hivatás és a kényszer felismerője is. Azt állítja, hogy az újat, ami idegen, magyarrá lehet hasonlítani. De sem Koppány, sem István személy szerint és törekvését tekintve egyáltalában nem képvisel a magyarság életcéljain kívüli törekvéseket. Saját kérdéseket akarnak más-más módon megoldani. Egyik sem áll idegen zsoldban! Egyenrangú magyar vezérek. Ilyen tiszta helyzet később ritkán ismétlődik. Amikor Koppányt felnégyelik, magyar testvére teszi ezt vele, az igazság és a magyar sors nevében, az erősebb magyar akarat nevében. Ezzel szemben, amikor az idegen hatalom magyarországi helytartói a magyar nyelven megszólaló, de nyelvünket minduntalan rontó káderek a forradalmak után Koppánynak mondják a konzervatívokat, a forradalom eredeti lángját otthon, mécsvilágnál őrzőket, akkor csalnak. Mert amikor az új hatalom, az MSZMP-titkár és az általa a hatásköri listáról kinevezett igazgató, főrendező, főmérnök és békepap lekoppá-nyozza a forradalomban az új lehetőségekért, az új magyar szorgalomért felkelőket, a már derékba tört életűeket, akik már belefáradtak és belesavanyodtak a magányba, a félreszorítottságba, akiknek már nincs is semmijük, és akik megint kimaradásra vannak ítélve, akkor tulajdonképpen a maga Haynaun és Szerovon szétrongyolódott magyarságát akarja igazolni. A győztes idegenség történelmi csúsztatása ez. Mindegy, hogy magyarul beszél a koppányozó. Azért mondja Koppánynak a korábban félreállítottat, hogy maga Istvánnak tűnjön fel, így fogadtassék el, s legyen joga újra félreszoríttatni – Európával – a szerencsétlen magyart. Voltaképpen a haladás kisajátításáról van szó. A győztes a haladás kerékkötőjének hazudja a volt forradalmárokat. A javát. Ez a kontraszelekció ideológiája. Koppány makacs, Koppány konok, Koppány maradi, a magyarok meg zömükben Koppányok. Cs. I.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!