Átírhatják Alaptörvényünket – Maradhat a házasság definíciója?

2017. november 23. 20:46

Egyértelműen a demokratikus folyamatok elleni lépés lenne az azonos neműek „házasságának” ráerőltetése az országra.

2017. november 23. 20:46
Frivaldszky Edit
777

„Ha a Bíróság úgy dönt, hogy a szabad mozgás feltételezi a »házastársak« elismerését minden uniós tagállamban, a nemzeti hatáskör ebben a kérdésben teljesen megsemmisül. Újraírhatjuk az Alaptörvényt, a családjogi törvényt, a Polgári Törvénykönyvet, és minden, a házassághoz és a családhoz kapcsolódó törvényt kezdve a házasság intézményével, az örökbefogadásokon át a munkavállalásig vagy a szociális juttatásokig, és még sorolhatnám. Ha a Bíróság kötelezi a tagállamokat egy olyan »házastárs« értelmezés elfogadására, ami ellentétes a nemzeti értékeikkel és jogszabályaikkal, káoszt teremt az uniós tagállamok felében.

Az ügy érdekessége, hogy Romániából indult el, ahol éppen népszavazásra készülnek a házasság definíciójának megerősítéséről. A népszavazási kezdeményezést több mint 3 millióan támogatták, és az alkotmánybíróság is elfogadta. Ebben a kontextusban egyértelműen a demokratikus folyamatok elleni lépés lenne az azonos neműek »házasságának« ráerőltetése az országra.

A bíróságnak nem szabadna feláldoznia a tagállami hatáskörök tiszteletben tartását! Számos európai ország védi alkotmányában vagy törvényeiben a házasság intézményét. És ennek a jövőben is így kellene maradni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kortárs
2017. november 24. 14:34
A CEU-s buzikultuszt ránk akarják erőltetni, hiába nem szavaz normális ember a sorosistákra!
Pinter68
2017. november 24. 13:52
Milyen ráerőltetése? Attól, hogy törvénybe van foglalva, még a heteró pároknak sem kötelező házasságra lépni! Mert jelen esetben a törvény csak jogot biztosít hozzá, nem pedig kötelez rá. Viszont, továbbra sem nagyon értem, pontosan mije is sérül azoknak, akik ellenzik az azonos neműek házasságát? A prüdériájukon kívül persze!
fogas paduc
2017. november 24. 13:05
Szóval ki kellene találni a homosexuálisok jogi együttélését kleíró új szót. Legyen az a új szó: homozás. Ők élhetnek homozásban.
Avocetta
2017. november 24. 12:40
Hajrá CitizenGo!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!