Észak Dél ellen?

2017. augusztus 28. 18:22

A mai Amerikai Egyesült Államok egész anyagi vagyona is eltörpülne ahhoz a „jóvátételhez” képest, amit a ma hatályos amerikai polgári jog alapján kellene kártérítésként fizetni az USA fekete bőrű lakóinak.

2017. augusztus 28. 18:22
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

„Észak uralkodó elitje a rabszolgaság ügyét hamis demagógiával inkább Dél hatalomgazdasági talapzatának szétzúzására használta. Kérdés, hogy e meghamisított konfliktustömeg, a Dél méltánytalan s hazug elítélése, a szemforgató és demagóg Észak cinizmusa miként kapcsolódik a mai Amerika egyre bonyolultabb konfliktustereihez. 

Nos, talán úgy fogalmazhatnánk meg a lényeget, hogy két egyaránt feldolgozatlan történelmi trauma-tömeg néz farkasszemet egymással s zúdítja minden elkeseredett dühét egymásra, miközben mindketten szerencsétlen áldozatai »valaminek«, aminek a néven nevezése egy ideig még biztosan várat magára. Igen valószínű, hogy kamatos kamattal számolva a mai Amerikai Egyesült Államok egész anyagi vagyona is eltörpülne ahhoz a »jóvátételhez« képest, amit a ma hatályos amerikai polgári jog alapján kellene kártérítésként fizetni az USA fekete bőrű lakóinak történelmi tragédiájuk kompenzálásaként. 

A radikális mozgalmak dühe tehát érthető, de nem menthető. Ennek az iszonyatos bonyolultságú konfliktustömegnek a felfejtése során ugyanis kiderülne, hogy a mindezt látszólag végrehajtó ellenfél, a »fehér ember«, lényegében szintén áldozat.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kiskutya
2017. augusztus 29. 18:50
Most is fizetnek a négereknek,úgy ahogy mi a rejtett tartaléknak.A múltbeli események miatt fizetni bármely esetben,hát nem is tudom.a legrosszabb esetben a teremtés kezdetéig vissza lehetne menni követelőzni.
OberEnnsinnen
2017. augusztus 29. 16:43
Az egyenleteknél megtanultuk: az egyneműeket lehetséges és kötelező összevonni, ellenkező esetben az egyenlet érvénytelen. "Dél-Afrika: az emberhús evése gyógyít A rendőrök mindegyike érezte azt a rettentő bűzt, ami belőle áradt, ahogyan odament a fogadóasztalhoz. Hamar kiderült, hogy mi az iszonytató szag forrása. Mbatha batyujában emberi testrészek voltak. Láb, kéz. Elmondta, hogy azért jött, mert úgy érzi, jelentenie kell: elfáradt, hogy állandóan emberi húst kell fogyasztania. Majd kirakta a rothadó végtagokat az asztalra. Volt rendőr, akik elfutott. „A gyomorforgató interakció” vezetett ahhoz, hogy felfedezzék a KwaZulu-Natal tartomány helységének „sötét titkát”: az emberek egy olyan legenda miatt esznek emberhúst, mely azt tartja, hogy az gyógyító hatású." Ez persze nem jellemző, csupán jelezném: Lacikám, ez az egyenleted most nem valós. De: ettől még nem csökken BL munkásságának értéke.
vérgőz
2017. augusztus 29. 09:46
Én erre csak azt mondom: az oroszok már a spájzban vannak. Ki tudja mennyire tolják ezt az eszementséget fű alatt, csak hogy az amcsiknak is meglegyen a maguk problémája (vice versa azok meg az EU-t és az ukránokat hergelik)... Naszóval jöhetne már egy újabb kommunista boszorkányüldözés (esetünkben marxista-liberális). ;)
Lado Lepoglavski
2017. augusztus 29. 06:33
Miért kellene fizetni a sok feketeseggünek ? A nigger örüljön , hogy ott élhet .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!