Ha egy rabbi hülye, akkor nagyon hülye?

2017. június 30. 10:15

Eörsi Mátyás nem csak úgy ukmukfukk kezdett tűnődni a kínzó kérdésen, nagyon is aktuális ügyre reagált ezzel az egykori SZDSZ-es és DK-s politikus.

2017. június 30. 10:15
Stumpf András
Válasz.hu

»„Nagymamám mindig azt mondta, hogy ha egy zsidó hülye, akkor nagyon hülye. Azon tűnödöm, vajon rabbikra is értette-e.”

Eörsi Mátyás nem csak úgy ukmukfukk kezdett tűnődni a kínzó kérdésen, nagyon is aktuális ügyre reagált ezzel az egykori SZDSZ-es és DK-s politikus: a New York-i magyar konzulátus tegnap hozta nyilvánosságra a levelet, amelyet tizenegy New York-i rabbi írt alá, s amelyben kiállnak Orbán Viktor mellett. Az ortodox rabbik közleményben ítélik el »az Orbán Viktor miniszterelnök elleni uszítást«. Az uszítás az, amikor azzal vádolják a kormányfőt, hogy olyan személyeket tűr el és méltat, akik kapcsolatban voltak a náci rezsimmel. (Orbán nemrégiben kivételes államférfiúnak nevezte Horthy Miklóst, amit elítélt a Mazsihisz, Köves Slomó, a Zsidó Világkongresszust elnöklő Ronald S. Lauder, és még Yossi Amrani Budapestre akkreditált izraeli nagykövet is meglepetésének adott hangot.)

A New York-i rabbik levele mindenesetre őszintének és hitelesnek tűnik. »Victor Orben«. Így írják közleményükben a magyar miniszterelnök nevét, ami aligha fordult volna elő, ha a magyar konzulátus írja a levelet és csupán aláírást gyűjt hozzá a rabbik között.

A rabbik egyébként azért szeretik a magyar miniszterelnököt, mert – ahogy írják – mindent megtett a zsidó temetők ügyében, és minden más ügyben is segítette az ortodox zsidókat, kormányával egyetemben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kalányos Dzsonidepp
2017. július 01. 22:18
Hazudsz, fasszopó . Köpj a tükörbe.
repulok
2017. július 01. 00:16
Bombasztikus egy cikk, az biztos. Csak, hát minek? Hagyjátok már békén a zsidókat! Mindenkinek jogában áll hülyének lenni; neked is, nekem is nekik is...
Biivisz
2017. június 30. 23:04
Kedves Mandiner! Stumpf írásának nem az a legfontosabb része, hogy Eörsi milyen hülyeségeket ír zsidókról rabbikról, még csak nem is az, hogy ha kiállnak Orbán mellett, akkor szabad a zsidókat is szidni, hanem ez: "Ebben tehát igaza van Orbánnak: minél nagyobb muszlim közösséget engedsz be valahova, annál kellemetlenebb lesz ott zsidónak lenni. Ennek belátása az elmúlt évek példái alapján nem nehéz, de csupán a józan ész is hozzásegíthet minket." Miért nem ezt szerkesztitek be? Pedig ez olyan evidencia, amitól harsognia kellene a komplett médiának, mégis szinte mindenki igyekszik elhallgatni! Most miért nem fontosak a zszdók? Most, amikor kezdenek újry veszélybe kerülni!? Miért csak akkor, amikor ártatlanokat lehet antiszemitázni?!
catalina9
2017. június 30. 18:15
Stumpf elvtárs már megint hasbarázik, se fej, se írás...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!