A kaliforniai gyerek

2017. május 03. 14:25

Nyugodtan készülhetünk Shane Tusup további uszodai balhéira, hiszen már az áprilisi, debreceni országos bajnokság előtt is volt belőlük bőven.

2017. május 03. 14:25
Bucsy Levente
Magyar Nemzet

„Nyugodtan készülhetünk Shane Tusup – a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka edző-férjéről van szó – további uszodai balhéira, hiszen már az áprilisi, debreceni országos bajnokság előtt is volt belőlük bőven. Akik lemaradtak volna: egy, az Iron Aquatics úszóklubon belüli nézeteltérés torkollt hangos szóváltásba és lökdösődésbe közte és Darren Ward, a klub edzője között az uszodatérhez tartozó edzőmedence partján, épp amikor a versenymedence rajtkövén várta néma csendben a startjelet nyolc úszó. A program emiatt csúszott, a botrányt pedig a »nép« eltehette a többi közé. Shane a kazanyi világbajnokságon majdnem keresztben nyelt le egy biztonsági őrt, csak mert nem működött a belépőkártyája, más alkalommal lesenkizte az előző szövetségi kapitány Hargitay Andrást, elzavarta a medencepartról a feleségének gratulálni igyekvő Kovács Ágnest, és bajuszt akasztott Törös Károly edzővel is, aki említést merészelt tenni Katinka elvétett benyúlásáról a 200 méteres hátúszás riói döntőjében. Hogy Kiss László faképnél hagyásáról és a Gyárfás Tamás elleni egyéves háborúról már ne is beszéljünk. (...)

Shane Tusup egyébként meg majd eldönti, akar-e bármit is bizonyítani, mondjuk azt, hogy az ő és Katinka módszere általánosan is működőképes. Mert mint azt Sós Csaba úszókapitányék rendre ismételgetik, korszakos edzői tettekről majd akkor lehet szó, ha a metodika más versenyzőknél is sikeresnek bizonyul – például úgy, ahogy az állóképességi munkával a Széchy-iskola aranyérmek sorát hozta különféle sportolóknál.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Onurisz
2017. május 05. 00:25
Három arany és egy ezüst az olimpián, egy olyan versenyzővel, aki korábban érmet sem nyert. Mit kell még bizonyítania? Az egész világon ismerik. Ki az a Bucsy Levente? Az ilyen eredmények nem a semmiből születnek, ehhez feltételek kellenek és kíméletlen fegyelem. Akik ezt elérik, általában nem könnyű emberek. Tudjuk, hogy Széchy Tamás sem volt egy Grál lovag. Nem érdekelnek egy szubkultúra "botrányai". Az érdekel, hogy a világ legnagyobb eseményén van-e magyar siker. Az pedig nem normális, hogy újságírók úgy tudósítanak a sportolók magánéletéről és mindennapjairól, mintha egy valóvilág műsor lenne.
Morgen
2017. május 04. 21:24
Másoknak is voltak nagy eredményeik. Tusup nem egyedi jelenség az edzői munkát figyelembe véve. Emberileg elérte, hogy Katinka sikerei fátyolosak legyenek.
zakar zoltán béla
2017. május 03. 20:55
"MN"
Mr.Falafel
2017. május 03. 17:36
Igen, védjétek meg kislászlót! LoL ócska bolsevik kretének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!