Szegény olvasók

2017. január 10. 12:06

Egyrészről komoly emberek és újságírók a fake news, orosz propaganda site-ok elleni küzdelemről gondolkodnak, másrészt közben az elvileg megbízhatónak vélt mainstream média le tud menni minden külső segítség vagy kérés nélkül ebbe a kategória.

2017. január 10. 12:06

„Azt hittem csak egy rossz álom volt, amiben láttam egy cikket, aminek a címében együtt volt a »tank« és az x »ezer« szó. Mert hogy utána olvastam a hírekben, hogy az USA 2x00 járművet, köztük több száz tankot küld Európába.

De ma láttam, hogy ez nem álom volt, hanem az Euronews nevű nyugaton állítólag respektált, mainstream stb. híroldal magyar változata követte el. Erről mindjárt eszembe jutott, hogy egyszer már akartam oda jelentkezni dolgozni, miután szembesültem, hogy a fordítói (újságírók talán még se voltak) még angolul sem tudnak rendesen.

Most a címben: »Több ezer tankot küld...« Rémületkeltésre, csámcsogásra tökéletesen alkalmas. De még jobban folytatódik: »Több száz páncélozott harci jármű érkezett pénteken a németországi Bremerhavenbe az amerikai hadseregtől. Washington összesen 2800 fegyvert küld Kelet-Európába« Egyrészt akkor mégsem jött ennyi (ilyen szerény ellentmondást mondjuk máshol is látok), de ami totál megakasztotta szegény szerzőt, ez a 2800 fegyver. Hát annál sokkal több jött. (tetszik viszont, hogy katonákat sehol sem említ, azok nem jöttek, a tankok, fegyverek, páncélozott járművek maguktól fognak gyakorlatozni)

Egyrészről komoly emberek és újságírók a fake news, orosz propaganda site-ok elleni küzdelemről gondolkodnak, másrészt közben az elvileg megbízhatónak vélt mainstream média le tud menni minden külső segítség vagy kérés nélkül ebbe a kategória. Szegény olvasók.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bayo
2017. január 19. 17:52
Mi a baj a Jurónyúzzal? Minden nap szemlézik itt is, néha naponta többször. Mint Jámbor Andrást, vagy Vona fészbukját. Hejjába nu, aki fizet, annak húzzák.
74bro
2017. január 15. 18:22
Elég megnézni a képeket amiket a röszkei eseményekröl tárt elénk a mainstream, aztán megnézni a videókat, amelyek bemutatják ahogyan ezeket a felvételeket megrendezték. Természetesen a videókat senki nem fogja olyan komoly és felelösségteljes csatornákon mint a BBC vagy az Euronews megtalálni. Számomra a mainstream media szinonímája a goebbelsi propaganda, aki onnan szedi az információit, nem ebben a világban él.
catalina9
2017. január 12. 15:01
Érdemes elolvasni Udo Ulfkotte Megvásárolt újságírók c. könyvét, és akkor röhögőgörcsöt kap az ember attól, hogy kik, és hogyan akarnak küzdeni a "hamis hírek" ellen.
Mich
2017. január 11. 14:33
„közben az elvileg megbízhatónak vélt mainstream média le tud menni minden külső segítség vagy kérés nélkül ebbe a kategóriába.” A goebbelsi propagandáig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!