Trump „megmentője” alelnöke, Mike Pence lesz

2016. november 10. 16:30

Mike Pence kemény, de jó ember. Vele együtt azt gondolom, hogy a Trump-kormány elsősorban pragmatikus gazdasági kérdésekre fog koncentrálni. Interjú.

2016. november 10. 16:30
Szilvay Gergely
Reflexió

Milyen hatása van Trump megválasztásának, hogyan látod ezt közelről?

Csodálkozás, kiábrándultság, sokk – ezek a reakciók érkeznek a hírre, hogy Donald Trump lesz az Egyesült Államok következő elnöke. Még azok sem jósoltak volna ilyen eredményt, akik mindenképp Hillary Clinton ellen szavaztak, és Trump volt számukra a kisebbik rossz.  Rá kell mutatnunk, hogy akik még most is csürhézik Trump szavazóit, azok azok, akik miatt a demokrata Hillary, és a Republikánus Párt időközben elvérzett többi jelöltje elvesztette ezt a választást. Ha demokráciát játszunk, nem csürhézhetjük le a választók jelentős tömegét, jelen esetben az Egyesült Államok középső részét és majdnem az egész vidéket.

A pánik azonban alaptalannak tűnik New Yorkból. Donald Trump egy bejáratott intézményrendszer élére fog kerülni. Nem tud majd akármit megtenni, és talán ha a kemény odaszólások nem is fognak hiányozni a részéről, számos beígért intézkedést csak módjával fog tudni végrehajtani. Remélhetőleg többé-kevésbé hallgatni fog a tanácsadóira – és az alelnökére. Szerintem ugyanis Trump »megmentője« alelnöke, Mike Pence lesz.

Mire építed ezt a véleményt?

A New York-i milliárdos, akinek semmiféle kormányzati tapasztalata nincsen, jól választott: az indianai kormányzó jó ember és tapasztalt politikus. Ahogy Pence mondani szokta: ő keresztény, konzervatív és republikánus, ebben a sorrendben. A konzervatívnak és kereszténynek sem igazán mondható, korábban akár a demokratákat is támogató showmannek tehát tapasztalt, a valóban konzervatív és a valóban vallásosabb választókat megszólítani képes alelnöke lesz.

Pence a Kongresszusban a földművelésügyi és a külügyi bizottságok tagja volt, kormányzóként pedig egy nehéz helyzetben lévő államban kezdett rendet csinálni. Ellenzi az LMBT-jogok kiterjesztését, az abortuszt, az őssejtkutatást, adókat csökkentett, hogy a munkahelyteremtő vállalkozások Indianában maradjanak, és gyakran a saját pártja fősodrával is szembement hagyományosabb konzervatív elképzelései keresztülvitele érdekében. Kemény, de jó ember. Vele együtt azt gondolom, hogy a Trump-kormány elsősorban pragmatikus gazdasági kérdésekre fog koncentrálni.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vitorlás
2016. november 13. 19:21
Trump a megválasztását Pence-nek köszönheti. Az, hogy őt nevezte alelnök-jelöltjévé, rengeteg szavazatot hozott a számára.
I_Isti
2016. november 11. 07:30
Szerintem egyébként azért lett Trump az elnök, mert ígért valamit Istennek. Ha újságíró lennék és valaha kérdezhetnék tőle valamit, akkor pont ezt kérdezném. (Meg azt, hogy hogy sikerült Melania-nak a tininek látszó fiát megfésülni.:D Az kizárt szerintem, hogy egy ekkora srác így megfésülködjön magától:D)
I_Isti
2016. november 11. 07:27
Pence a wiki szerint is katolikusnak született ugyan, de még egyetemista korában megtért, és evangéliumi keresztényként él, úgy tűnik erkölcsileg némiképpen pont Trump ellenpólusa. ("egy feleségű férfiú" :D). A lényeg az, hogy a kb 50 milliós evangéliumi keresztény tábor támogatása nélkül - beleértve azt, hogy sokat imádkoztak ezért és még böjtöltek is(!) ami az usa-ban kétségtelenül a vallásos elkötelezettség igen magas fokát jelenti - valószínűen nem jutott volna Trump úr a Fehérházba. Keresztény szempontból egyébként Trump megválasztása kb azt jelenti, hogy a jelenlegi világkorszak még kapott néhány évet. Az Obama által indított, és Hillary által is folytatni kívánt agresszív keresztény ellenes kultúrharc valószínűen egy kicsit szünetelni fog, a világ romlása egy kicsit lelassul, és valószínűen lesz még lehetősége az usa-ban élő keresztényeknek is arra, hogy megtérjenek, és hirdessék az usa-nak is az evangéliumot.
brekker
2016. november 10. 21:32
Szóval az a rend, hogy lényegében az alelnök a főnök, akire senki sem szavazott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!