Anne McCaffreyre emlékezünk

2016. november 22. 08:41

Az első regénye után kezdte meg a 23 regényt és két gyűjteményes kötetet számláló sorozatát, a Pern sárkánylovasait.

2016. november 22. 08:41
Sophi
Galaktika

Az első regénye után kezdte meg a 23 regényt és két gyűjteményes kötetet számláló sorozatát, a Pern sárkánylovasait. A legelső kötet, a Sárkányröpte (1968) egy több kisregényből összeálló regény, ami tökéletesen bevezeti az olvasót Pern világába. A történetek alapjául szolgáló világ egy iparosodás előtti társadalmat mutat be, ahol a legnagyobb technikai fejlettséget a sárkányok jelenléte jelenti (őket az ideérkezettek tenyésztették ki, hogy fel tudják venni a harcot az égből hulló pusztító szálak ellen). Habár az alapok sci-fisebbek, a későbbiekben inkább fantasy felé halad a sorozat.

A Pernben játszódó írások már a megjelenésüket követően is nagy sikernek örvendtek. A kötet alapjául szolgáló kisregény, A sárkányfészek keres, 1968-ban elhozta McCaffrey számára a Hugo díjat, egy másik kisregény, a Sárkánylovas pedig a Nebulát. Így ő lett az első női szerző, aki elnyerte ezeket a díjakat. A későbbi kötetek közül, a Fehér sárkány volt azon SF regények egyike, amelyek felkerültek a The New York Times Bestseller listájára.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!