Szent Pál a vezérfonal

2016. október 10. 10:31

Az eddigieknél sokkal nagyobb mértékben szükséges áldozatokat hoznunk nekünk, európaiaknak a menekültek – táborokban lakók – oktatásának és foglalkoztatásának megoldásáért, egészen addig, ameddig nem térhetnek vissza szülőföldjükre.

2016. október 10. 10:31
Hölvényi György
Magyar Idők

„A közelmúlt igazolja azt is számunkra, hogy a nagyarányú – akár indokoltnak tekinthető – elvándorlás súlyos gazdasági és biztonsági következményekkel jár ránk, Európára nézve is. Hogyan segíthetjük saját földjükön a szenvedő közösségeket? Az EU-nak össze kell fognia a nemzetközi adományozókkal, magukkal az üldöztetést elszenvedőkkel, valamint az egyházak nagy segélyszervezeteivel. A nemzetközi fejlesztésért felelős uniós intézményeknek fel kell ismerniük azokat a hatalmas humanitárius erőfeszítéseket és eredményeket, amelyeket az egyházi segélyszervezetek értek el a válságövezetekben. Meg kell változtatnunk az EU előírásait annak érdekében, hogy könnyebbé tegyük a közvetlen partneri viszonyt a vallási humanitárius szervezetekkel és bevonjuk őket az uniós segélyprogramok végrehajtásába.

Az eddigieknél sokkal nagyobb mértékben szükséges áldozatokat hoznunk nekünk, európaiaknak a menekültek – táborokban lakók – oktatásának és foglalkoztatásának megoldásáért, egészen addig, ameddig nem térhetnek vissza szülőföldjükre. A legtöbb keresztény táborlakó nem engedheti meg magának a migrációt, az ő céljuk, hogy a lehető leghamarabb hazatérhessenek. Európában alig találunk a migránsok között keresztényeket, miközben talán ők vannak a legnehezebb helyzetben az üldözöttek közül. A keresztények mindenütt hazájuk elidegeníthetetlen történelméhez tartoznak, és nekünk, európai keresztényeknek kikerülhetetlen felelősségünk, hogy ez így maradjon a jövőben is. Ennek eléréséhez azonban az eddigieknél sokkal nagyobb erőfeszítésre, új stratégiára van szükség. A segítségre váró, kinyújtott kezet senki nem utasíthatja vissza.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bakafánt
2016. október 10. 12:26
Pont az ilyen idióta majomsimogatással hozzuk a nyakunkra a bajt!Ezek csak az erőből értenek!Vajon a Szaudi,vagy Kuvaiti határt miért nem ostromolják a retkek?Pedig azok hittestvérek,pénzük is van elég,meg közelebb is van!Ők mégsem kérnek a szarból!Ébresztő!
noMores
2016. október 10. 12:01
Mindeközben Aleppo megszűnik létezni karácsonyra. Ennyit a "helyszínen nyújtott" segítségről. USA tétlenül nézi, ahogy Putyin és Aszad (a két kiváló diktátor) együtt pusztítják el a szír ellenzéket, Erdogannal együtt a kurdokat, miközben az ISIS röhögve küldi a terroristáit szét a világban. Kurvabeteg ez az egész, és mi erre Magyarország válasza? Hát hogy minden bevándorló menekült terrorista, erőszakoló, léhűtő. Gratulálok, igazán kifinomult, árnyalt kommunikáció a "szakértő" kormányunk részéről. Okádás.
vendelin
2016. október 10. 11:26
"Európában alig találunk a migránsok között keresztényeket, miközben talán ők vannak a legnehezebb helyzetben az üldözöttek közül." Ráadásul éppen azoknak a radikális hittestvérei üldözik őket, akiket mi itt milliószámra fogadunk be a keresztény erkölcs nevében. Pontosabban a keresztény erkölcsre való farizeus liberális hivatkozás nevében. Vajon ha lenne egy radikális, terrorista keresztény szervezet, egy Keresztény Állam, amely robbantana és gyilkolna muszlim országokban, akkor az említett muszlim országok mennyi jámbor keresztényt fogadnának be? Lehet erre persze azt mondani, hogy a kereszténység éppen azért "különb", vagy "magasabb rendű", mert befogad, csak akkor el kellene felejteni a vallások közötti egyenlőségről szóló liberális dogmát... Illetve ezt a "különb" és "magasabb rendű" kereszténységet, amely befogad, ha üldözött vagy és ruhát ad, ha mezítelen vagy, máskor is komolyan kellene venni. Lásd abortusz, eutanázia, homoszexuálisok házassága témakörök...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!