Nyavalyás unió

2016. szeptember 19. 08:02

Európában mindenki jólétet és biztonságot szeretne. Pont azt, amiért a menekültek is ide jönnek.

2016. szeptember 19. 08:02

„Az olasz kormányfő Berlin- és Párizs-ellenes tirádái belső használatra szólnak. Renzi még az év vége előtt népszavazást akar tartatni az alkotmányos berendezkedésről, hát ő is beszállt a mindenért másokat hibáztatók kórusába. Hazabeszélt Alekszisz Ciprasz is, aki szerint Európának az embereket inspiráló távlatokra, a szolidaritás erősítésére, szociális programra van szüksége, ha túl akar lépni a válságon. A görög kormányfő persze elsőként a görögöknek akar több pénzt a közösből, de ő legalább érti, hogy közben az érzelmekre is hatni kell.

Európában mindenki jólétet és biztonságot szeretne. Pont azt, amiért a menekültek is ide jönnek. A kontinens közös érdeke, hogy az emberek az unióban lássák a jólét és a biztonság garanciáját. Csak sajnos a közös érdekeken kívül vannak partikulárisak is. Ezért mondanak egyesek olyanokat, hogy a jóléti állam halott, amikor jól tudják, hogy nem az. De ha mégis halott lenne, akkor azonnal el kéne kezdeni az újraélesztését, mert nélküle nincs se erő, se biztonság. A tavasszal esedékes következő csúcson, Rómában erről kell beszélni, mert ez a nyavalyás Európa ezt akarja hallani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2016. szeptember 20. 08:34
Gabi bácsi ugye nem akarsz megrohadni?
Peter8811
2016. szeptember 20. 08:33
Nem minden unióvolt nyavalyás, pl. a szovjet megszállás alatt (Szovjetunió) 50 fillér volt 1 m3 víz/csatorna díj Ezt az Európa Unióban sikerül 2009-re 1800 Ft/m3-re feltornászni félnyugdíjra igaz Orbánék 2013-ban levitték 1100 Ft/m3-re de még így is 2200-szor magasabb Mint a kibaszott, rohadt szovjetek alatt akik azért vigyáztak arra, hogy a megkeresett igen alacsony átlagfizetésből azért tudjanak venni a magyarok 4000 m3 vizet . Ráadásul akkor nem voltak félnyugdíjak, mint most a kiváló és nagy tudású észkombájn Bokros Lalyos elvtárs bácsi Így gondozd magyar nyugdíjasodat panamai elvek alapján című pamflet munkája következtében.
u.cserkész
2016. szeptember 19. 11:48
"Európában mindenki jólétet és biztonságot szeretne. Pont azt, amiért a menekültek is ide jönnek." - Akkor most menekültek, akik a háború elöl indultak el a biztonság felé? - Vagy gazdasági, befektetési okokból fizetnek az embercsempészeknek sok-sok eurót/dollárt? El kellene már dönteni, hogy a 65-70 %-ban fiatal férfi bevándorlót, mi a fenének nevezzük. Én tul.képpen sajnálom őket. Ott van, nem messze tőlük Szaud-Arábia, Izrael, Jordánia, Katar, stb. Európához hasonló jóléttel és biztonsággal. Egy csomó pénzt, fáradtságot megspórolnának, ha átslattyognának a szomszédba. De nem. Nekik tengeren, hegyen-völgyön keresztül kell vándorolniuk. Valahogy nem értem...
grimpic
2016. szeptember 19. 10:49
Most ezzel mit akar mondani? Hogy ide mindenki Európába, mert itt jólét van? Nem is értem, mit szerencsétlenkedtek eddig Afrikában, Ázsiában, amikor Nyugat-Európában már a 60-as években jólét volt. Jólétet mindenkinek, majd legfeljebb állunk, mert ha iderohan minden szegény a világból, lefeküdni se lesz hely. Meg kell rázni a jólét-fát és az ölünkbe pottyan. Csak nehogy a fejünkre zuhanjon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!