Édzsizmus

2016. augusztus 14. 16:41

Láthatóan az igény az, hogy valakiből kor, nem, bőrszín, származási hely és gondolat nélküli kreatúra legyen – tehát tipikus Závada Péter.

2016. augusztus 14. 16:41
Aristo
Aristo blogol

„Závada cikke igazi gyöngyszem, megérdemli, hogy foglalkozzunk vele. Olvasván az embernek az a benyomása, hogy valaki beleszellentett a kultúrmarxista nulláslisztbe. (Elnézést, de úgy tűnik én is a popszakma hatása alá kerültem.) Stumpfot – a teljesség igénye nélkül – a következőkkel vádolja: rasszista, szexista, édzsista, eurocentrista, maszkulin-hegemón. Ez utóbbi baromság különösen megragadott. A felsorolás pontosan megfelelhet a CEU gender-tanszékének éves szemináriumi tematikájának. Meg is van hirdetve, gondolom és Závada onnan másolta ki. (...)

Figyelemreméltó továbbá, hogy mindezeket a jelzőket, mint »izmusokat« vágja Stumpf kolléga fejéhez. Ezzel azt sugallva, hogy az elkövető nincs egyedül, egy teljes szellemi mozgalom áll mögötte, mondhatni világösszeesküvés – a baloldali konteó szerint. Egyúttal haza is beszél: nézzétek milyen hősiesen állok ki az elveinkért!

A kérdés már csak az, ha Závada szerint »így« nem lehet beszélni, akkor hogyan kell? Hogyan kerülhetjük el a fenti főbűnöket? Nyilvánvalóan úgy, hogy nem utalunk beszédünk alanyának efféle tulajdonságaira, »nem különböztetjük meg« ezek alapján. Csak sajnos így – megkülönböztetés nélkül – igen nehéz meghatározni, hogy kiről is van szó éppen. Láthatóan az igény az, hogy valakiből kor, nem, bőrszín, származási hely és gondolat nélküli kreatúra legyen – tehát tipikus Závada Péter. Halmazatilag még verseket is írhat akár.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abszurd
2016. augusztus 15. 13:15
Závada Péter "verse": "INDIÁNNYÁR Mint napsütötte reklám-indián, oly barna most az árnyas Orczy tér. Folt egy fakó dagerrotípián - s csak állsz, ahogy a lábadon kifér. Az ősz ma, nézd meg, épp bokáig ér. A szeptemberre külön színvilág van: összekutyulva barna és fehér, rumos kóla egy részeg indiánban." Milyen rasszizmusról beszél ez a majomparádé?
Megtalálta
2016. augusztus 15. 10:53
Ez az eddigi leggyengébb Aristo írás, amit olvastam. Rihanna reegyáltalán nem olyan rossz, nem olyan trágár, nem olyan vulgár, mint aminek próbálják beállítani. Egyébként is, egy Tankcsapda vagy egy Rózsaszín Pitbull rossz lenne, csak mert trágár? A koncertje valóban pocsék lehetett, a beszámolók alapján ez egyértelmű, de teljesen elhibázottnak érzem emiatt a koncert miatt kultúrkampfot hirdetni a mai könnyűzene előadóival szemben. Závada írása meg egyszerűen értékelhetetlen. Ész nélkül összehajigált mindenféle jogvédős baromságot. Erre egy majom is képes lett volna.
catalina9
2016. augusztus 15. 07:29
balbakó [Hozzászóló kiszűrése] 2016. augusztus 14. 19:57 Tökéletesen érzékelteti a liberális terminus technikusok ürességét .." nehézlovasság bádogvértben..
Tintamin
2016. augusztus 14. 22:59
Elég lapos ez a bölcsészkedés minden oldalról:(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!