Örömsport

2016. augusztus 15. 07:22

Minden benne van abban a képben, ahogy ez a három nagy úszó – az amerikai Michael Phelps, a dél-afrikai Chad le Clos és a magyar Cseh László – egymás kezét fogva fellép az olimpiai dobogó ugyanazon fokára.

2016. augusztus 15. 07:22
A szerk.
Népszabadság

Szerencse, hogy ez ilyen gyönyörűre sikeredett végül, mert mindannyian tudtuk, hogy Cseh az aranyért érkezett Rio de Janeiróba. Szinte hihetetlen, de a negyedik olimpiáján volt erre a legnagyobb esélye! Athénban (2004) egy bronzot, Pekingben (2008) három ezüstöt, Londonban (2012) egy bronzot szerzett, közben volt néhányszor világ- és Európa-bajnok. De egy kettős célt még kitűzött magának: felállni az olimpiai dobogó tetejére, mégpedig úgy, hogy legyőzi Phelpst, a sporttörténet egyik legnagyobb alakját.

Tiszta szívvel leszögezhetnénk, hogy ha ez nem sikerült is, nagyszerű volt minden, amit mi, nézők tőle kaptunk, a magyar sport óriásától. De sokkal többet mondott ennél, amit láttunk: nevető szemekkel összeölelkeztek a dobogón, ők hárman, a boldog legyőzöttek.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NewHorizon
2016. augusztus 15. 14:17
„....a boldog legyőzöttek.” Aki dobogóra kerül és olimpiai érmet szerez (legyen az akármilyen szinű), azt csak egy arogáns bolond nevezi legyőzöttnek (akkor is, ha csak ‘képletesen’ próbál fogalmazni). Főleg, amikor egy olyan is van közöttük mint Phelps, aki életében 28 olimpiai érmet nyert, melynek legtöbbje (23) arany. Cseh Lászlóval kapcsolatban pedig jobban megtette volna egy sima gratuláció.
u.cserkész
2016. augusztus 15. 11:06
Mondanám, hogy rendben van a szöveg. Ha nem lenne jellemző a felsorolás, utoljára a magyar Cseh Laci. Megmagyarázom. Ha magamról (is) beszélek, akkor természetesen nem "én szamár először" vagyok a sorban. Ha azonos eredményről van szó, és ott a mi fiunk, akkor nem utolsónak említem őt. Persze a népszabadságnál ez nem véletlen.
Akvínói akvavit
2016. augusztus 15. 10:11
Bűzlik a zsidó psziché a cikkből.
kuwiq
2016. augusztus 15. 09:26
Ez is szép jelenet volt, de a női hétpróbázóké se volt semmi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!