Vállalnám a társelnökséget

2016. június 05. 11:30

Az Országgyűlés olyan, mint egy múzeum tele turistákkal. Kis túlzással már egy állatklinikán több a pezsgő, inspiráló vita, mint a parlamentben, és valószínűleg munka is több akad. Interjú.

2016. június 05. 11:30
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Magyar Nemzet

Hétről hétre újabb korrupciós ügyeket tár fel. Nem lenne hatékonyabb a parlamentben szembesíteni a kormányt ezekkel az ügyekkel?

Schiffer András döntésének éppen ez volt az egyik lényeges szempontja. A parlamenti munka ugyanis gyakorlatilag kiüresedett. Az Országgyűlés olyan, mint egy múzeum tele turistákkal. Sokszor előfordul, hogy az öt LMP-s képviselőn és esetleg néhány más frakcióbeli politikuson kívül nincs senki az ülésteremben. Kis túlzással már egy állatklinikán több a pezsgő, inspiráló vita, mint a parlamentben, és valószínűleg munka is több akad. Az viszont a parlamenti politizálás mellett szólhat, hogy végre kérdezhetném Orbán Viktort. Én 2004-ben léptem be a Fideszbe, és 2013-ban távoztam onnan, ez idő alatt viszont egyszer sem tudtam beszélni a miniszterelnökkel. Pedig lett volna mondanivalóm.

Még fideszes képviselőként mit kérdezett volna?

A párt működésével kapcsolatos kétségeimről biztosan, de a Szekszárdon megismert kétes ügyekről is szóltam volna. (...)

Elképzelhető, hogy ön nemsokára jó döntéseket hozhat az LMP társelnökeként, sokan esélyesnek tekintik.

Nem tudom, hány embert jelent ez, engem egy rádióinterjú során szembesítettek, hogy állítólag esélyes vagyok. Megtisztelő, ha többen ezt mondták, de ez hosszú folyamat, és még csak el sem kezdődött, nekem pedig több olyan döntést kellene meghoznom, amiket két nap alatt nem lehet.

Pályázik a társelnöki posztra?

Ez nagyon szép kihívás lenne, nagyon nagy felelősséggel, és a mérce is magasra lett téve. Mindenesetre ha valódi támogatottságot érzek, vállalom a megméretést. Az elmúlt néhány napban volt néhány hosszú beszélgetésem a családommal és a kollégáimmal.

Elképzelhető, hogy különválik az új társelnök és az új parlamenti képviselő személye?

Bármi elképzelhető, a döntést a kongresszus fogja meghozni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2016. június 06. 00:42
"Aki árulóvá vált, az bárkor, bárkit elárul a továbbiakban." - az bizony így van... Ni: FALUVÉG... a Magyar Nemzet 2006. május 20.-i cikke: / http://mno.hu/migr_1834/faluve.. "Magyar Nemzet: Nemrég megjelent egy tanulmány, amely radikális reformokat javasol a felhalmozódott államháztartási hiány kiküszöbölésére. A dolgozat, amelynek Bokros Lajos, Csillag István és Bauer Tamás mellett Mihályi Péter a szerzője, Utolsó esély címmel jelent meg. Mihályi Péter: ...Ne zárjuk be az iskolákat a kistelepüléseken? Az orvosi rendelőket is be kell zárni, a postát is. ... Az állam feladata, hogy arra ösztönözze az embereket, mozduljanak el onnét, ahol vannak. Magyar Nemzet: Szűnjön meg a falu? Mihályi Péter: Persze. Középkori hagyomány, miért kéne fenntartani?" ... és az agrarszektor.hu 2014. január 28.-i cikke: / http://www.agrarhirek.hu/agrar.. "Orbánék leszámoltak a kisparaszti romantikával Végleg szakított a törpebirtokokra épülő, Ángyán József-féle "kertmagyarországi" ideológiával a kormány, amikor úgy döntött, hogy nem különít el plusz agrártámogatásokat a legkisebb gazdaságok számára az uniós Közös Agrárpolitika (KAP) 2014-2020 közötti forrásaiból, holott erre egyértelműen lehetősége nyílt volna. Ezzel az „árutermelő pragmatizmus” győzött a „kisparaszti romantikával” szemben, és valószínűvé vált, hogy a támogatáselosztás nem válik választási kampánytémává. A KAP-ból legtöbb pénzt hozó közvetlen kifizetéseket lehetett volna úgy átcsoportosítani, hogy 30 hektárig az eddiginél jóval nagyobb összeg járt volna. Csakhogy a Fidesz-körüli gazdaságok között is sok olyan van, amelyik nem elaprózott területeket, hanem több száz hektáros táblákat művel, így a pénzelvonásos átcsoportosítással kifejezetten rosszul járt volna." Amit az SZDSZ elkezdett, Orbán Cipolla Viktor és pártja befejezi - Lenin-fiúk, Fidesz-fiúk: egy a tábor, egy a zászló! Hogy hűljön rájuk a bőr...
gudmen
2016. június 05. 21:38
https://soundcloud.com/lehetmas/mutassuk-be-azt-a-magyarorszagot-ahol-a-belso-szellemi-teljesitmeny-mozgatja-a-fejlodest
matykox
2016. június 05. 21:05
EZ a hadházy az a sunyiképű hebegő, aki pár alkalommal elempés fal előtt sumákol? Na, jól kiegészítik egymást butuska bernikével! Csak így tovább!
Morgen
2016. június 05. 21:04
Az alapszabály szerinti egyik követelménynek megfelel. Cipzáras nadrágot hord. Bernit biztosan feldobja majd a korrupció-ellenes harcban. Azért a helyében abban nem lennék biztos, hogyha Orbánt fixírozza a Parlamentben, akkor a miniszterelnök nem fog visszakérdezni. Valami oka csak volt arra, hogy távozott a Fideszből ez a férfi-liliom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!